Almanya'da Selim salgını! 13 bin kişiyi bilerek...

Almanya'nın önde gelen kentlerinden Münih, anestezi uzmanı Selim C'yi konuşuyor. Anestezi uzmanı olarak görev yapan Selim'in hastalara bilerek Hepatit C bulaştırdığını söylemesi üzerine soruşturma büyüdü.

Almanya'da Selim salgını! 13 bin kişiyi bilerek...
Almanya'da Selim salgını! 13 bin kişiyi bilerek...
GİRİŞ 08.11.2018 09:56 GÜNCELLEME 08.11.2018 10:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Bavyera bölgesinde ciddi bir sağlık krizi yaşanıyor. Donauwörth bölgesinin büyük hastanelerinden birinde çalışan Selim C. isimli adamın, "Ben hastalara Hepatit C bulaştırdım" demesi üzerine soruşturma açıldı. Bu açıklamanın ardından Donau-Ries Clinic’ten kovulan Selim C’nin kaç kişiye hastalığı bulaştırdığı henüz bilinmiyor.

 

 

Bugün Almanya’nın çok okunan tabloid gazetelerinden Bild, soruşturmanın derinleştirildiğini ve bu kişinin hastalara nasıl Hepatit C bulaştırdığının incelendiğini yazdı. Genelde kan yoluyla bulaşan Hepatit C, iğne üzerinden de bulaşabiliyor.

Yetkililer Selim C’nin neden böyle bir şey yaptığını henüz bilmediklerini açıklarken, adamın çalıştığı dönemde hastanede tedavi olan en az 13.000 kişinin kontrol edilmesi gerektiğini ve bu kişilerde Hepatit C olabileceği duyurdu. Hastalardan en az 21’inde gerçekten de Hepatit C görüldüğü açıklanırken, hastane yönetimi 1300 kişiye mektup göndererek, "Kontrollerinizi yaptırmalısınız" çağrısında bulundu.

 

 

YORUMLAR 4
  • Hyr 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam cinnet gecirmiş
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber hic iyi degil. Nedenmi Almanlar zaten firsat kolluyor. Millet simdi Polislerden sonra Doktorlara nasil güvenecek.
    Cevapla
  • ABDULLAH PALA 5 yıl önce Şikayet Et
    cinayetten yargılanıp 1300 defa idam edilmeli, bu en hafif ve bu dünyadaki cezası , ötekini zaten bilen biliyor.
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gene almanların türkiyeyle ilgili bir oyunu olabilir.amaç türkiyeyi kötülemek bundan bir iki hafta önce iki alman hasta bakıcı yüzlerce hastayı virüs bulaştırıp öldürmüştü olayı kapatmak istiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor