Tek seferde 21 milyon dolar harcayınca yakalandı!

İngiltere'de, lüks bir AVM'de 21 milyon dolar harcayan kadın gözaltına alındı. Avukatları, kadının dolandırıcı olmadığını, "müsrif biri" olduğunu ileri sürdü.

Tek seferde 21 milyon dolar harcayınca yakalandı!
Tek seferde 21 milyon dolar harcayınca yakalandı!
GİRİŞ 08.11.2018 12:07 GÜNCELLEME 08.11.2018 12:07
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'da, lüks bir AVM'de 21 milyon dolar harcayan ve İngiltere'deki "Açıklanmamış Servet Düzeni" adı verilen yeni kanunun ilk hedefi olan Azerbaycanlı Zamira Haciyeva gözaltına alındı. Haciyeva'nın, hakkında yakalama kararı çıkartan Azerbaycan'a iade edilebileceği belirtiliyor.

 

 

AVUKATLARINDAN SAVUNMA: KENDİSİ MÜSRİF BİRİ

Avukatları, Zamira Haciyeva'nın herhangi bir dolandırıcılık faaliyetinde bulunmadığını öne sürüyor. İngiltere Ulusal Suçlar Dairesi ise kendisinden servetinin kaynağının açıklamasını istiyor. Haciyeva'nın Londra Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından geçen hafta gözaltına alındığı Londra'daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada ortaya çıktı.

 

 

Buna göre Haciyeva geçen Salı günü gönüllü olarak polise başvurdu. BBC Türkçe'nin haberine göre Haciyeva'ya iki ayrı yolsuzluk suçlaması yöneltildi. Kefalet duruşmasında savcılar, Haciyeva'nın ülkeden kaçma riski bulunması nedeniyle serbest bırakılmamasını istedi. Avukatları ise Haciyeva'nın "dolandırıcı değil müsrif" bir olduğunu ve ülkeden kaçma riski bulunmadığını savundu.

Haciyeva hakkında, 500 bin Sterlin kefalet ödemesi ve şartlı salıverilmesi kararı verildi. Ancak savcılar kararı hemen temyize götürdü. Temyiz duruşmasının, Perşembe günü Yüksek Mahkeme'de görülmesi bekleniyor.

35 FARKLI KREDİ KARTI

Mahkemenin ulaştığı bilgilere göre Azeri kadın lüks mücevher, parfüm ve saat satan bir mağazada yaklaşık 200 bin dolar, Cartier lüks mücevher mağazasında 130 bin dolardan fazla harcamıştı. Buna ek olarak 2,400 dolarlık şarap faturaları ve erkeklere yönelik lüks ürünler için yaptığı 26 bin dolarlık harcama ortaya çıkarıldı. Haciyeva tüm bu alışverişleri eşinin bankasına ait 35 farklı kredi kartı üzerinden yapmıştı.

Resmi belgeler, Haciyeva'nın 42 milyon dolar değerinde Gulfstream G550 model jet ile yine Harrods'ın otoparkında iki şahsi park alanı satın aldığına işaret etti.

YORUMLAR 15
  • TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    Var ki harciyor, bize ne !
    Cevapla
  • İnsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Görgüsüz... sonradan görme
    Cevapla
  • KAFKAS TÜRKÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ben aylık 2.150₺ maaş alıyorum sen herşeyin en iyisini bilirsin
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Fakir fukara ya yardım et desen burun kıvır bunlar. Allah ıslah etsin.
    Cevapla
  • Ali Aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kara para aklatıyor kocası buna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'