Kanada, Almanya doğruladı, Fransa yalanladı!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada İstihbarat'ının Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını dinlediklerini açıkladı. Almanya, Türkiye ile Kaşıkçı konusunda bilgi alışverişinin doğrularken, Fransa İstanbul'da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kendilerinde ses kaydı olmadığını söyledi.

Kanada, Almanya doğruladı, Fransa yalanladı!
Kanada, Almanya doğruladı, Fransa yalanladı!
GİRİŞ 12.11.2018 14:05 GÜNCELLEME 12.11.2018 16:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada İstihbaratı'nın Türkiye'nin verdiği ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı. Başbakan Trudeau, kendisinin kayıtları dinlemediğini ve Suudi Arabistan'a karşı atılacak adımlarda ortak fikre sahip müttefiklerle beraber çalışacaklarını söyledi.

ALMANYA'DA TÜRKİYE'Yİ DOĞRULADI

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ayrıntıları konusunda Türkiye ile Almanya arasında bilgi alışverişi olduğunu açıkladı.

Bir gazetecinin, "Kaşıkçı'nın ölümünün ayrıntılarına ilişkin Türk tarafının Almanya'yı bilgilendirdiği haberleri var. Bu doğru mu?" şeklindeki sorusuna Seibert, "Evet, burada istihbarat alanında bir bilgi alışverişi oldu" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Fransa'ya çok sert tepki!

FRANSA: BİZDE SES KAYDI YOK

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İstanbul'da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kendilerinde ses kaydı olmadığını söyledi.

 

 

Bir televizyon kanalına konuşan Fransız Bakan Le Drian'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kayıtlarının Fransa, Almanya ve İngiltere'ye verildiği sözleri hatırlatıldı. Bakan Le Drian, kayıtların Fransa'ya verildiğine dair bir bilgisi olmadığını söyleyerek, "Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bize vereceği bilgiler varsa bunları vermeli" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KAYITLARIN ÜLKELERE VERİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere ile paylaştığını belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa sana su bile israf!
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    hatta yağmurlu havada bile...
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    İyide arkadaş Kanada kim neden Kanada Başbakanı’nı burnunu sokar niye ona verilir bu kayıtlar. İlgili olan Suudi yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti diğerlerine halt etmek düşer
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ortalıgı ayaga kaldırmak baskı yapmak icin pirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada