Dünyadan sır gibi saklıyorlardı! Tespit edildi

ABD'li uzmanların, Kuzey Kore'nin 20 civarında olduğu sanılan gizli füze tesislerinden 13'ünün yerini tespit ettiği bildirildi.

Dünyadan sır gibi saklıyorlardı! Tespit edildi
Dünyadan sır gibi saklıyorlardı! Tespit edildi
GİRİŞ 13.11.2018 02:51 GÜNCELLEME 13.11.2018 04:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezinin, ticari uydu görüntülerinden faydalanarak hazırladığı raporda, Kuzey Kore'de füze ve benzeri teknolojilerin üretilmesi için kullanılan 13 gizli tesisin yerlerinin tespit edildiği belirtildi.

 

 

Raporda, füze fırlatma sahası olarak kullanılmadığına işaret edilen tesislerin, Kuzey Kore ile ABD arasında varılacak muteber, kanıtlanabilir bir anlaşma çerçevesinde teftiş edilmesi gerektiği vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelmiş, zirvenin ardından iki lider Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

 

 

Son dönemde taraflar arasında nükleer silahsızlanmaya ilişkin görüşmeler durma noktasına gelirken, son olarak Pyonyang yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile üst düzey bir Kuzey Koreli yetkili arasında geçen hafta yapılması planlanan görüşmeyi iptal etmişti.

Kuzey Kore ay başında da "ABD ülkeye yönelik yaptırımları kaldırmazsa nükleer cephaneliğini güçlendirmeyi hedefleyen devlet politikasını yeniden canlandırabileceği" uyarısında bulunmuştu.

YORUMLAR 9
  • Mtn 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin tesisleride denetlenmeyecek mi.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    E sizin yok mu sanki ...
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Korede Fuze varsa bu teknolojiyi kendisi yapamaz..yne arkasinda Amerika,Rusya,vede Cin vardir..batisiz teknoloji uretemezler..tum parcalarini bulamazlar,mumkun degil..Israil,Siyonizm,Derin Amerika olmadan kimse birsey yapamaz..yaparsa bunlar gozyumuyor demektir..artik hala akillanmadikmi..
    Cevapla
  • İşin aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore'nin elindeki bütün füzeler Ukrayna'da devlet tarafından işletilen Yuzmash şirketinin üretimidir. K. Koreli ajanlar bu füzeleri Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan ayrılıkçı çatışmalardan kaçırmışlardır. Asıl amaç bazı aptal uzakdoğu ülkelerini K. Kore bahanesiyle korkutup Amerika'dan yüklü miktarda silah almalarını sağlamak. K. Kore ABD'nin kuklası bir devlettir. Kim Yong her havladığında diğer uzakdoğu ülkeleri Amerika'dan milyarlarca dolarlık silah satın alıyor.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    hani trump anlaşmış halletmişti yalanmış demekki sahtekar trump
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmayın, ırak için de böyle demişlerdi füze nin f sini bulamadılar bahane üretiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı