Talimat verdiler! ABD'den YPG'li teröristlere azar

PKK elebaşlarını terör listesine alarak PKK ve uzantısı YPG’nin farklı olduğunu göstermeye çalışan ABD, YPG’nin itirazlarına sert çıktı. Terör hamisi ABD’nin PKK ve YPG’ye mektup göndererek “İşi bozmayın” talimatı verdiği iddia edildi.

Talimat verdiler! ABD'den YPG'li teröristlere azar
Talimat verdiler! ABD'den YPG'li teröristlere azar
GİRİŞ 14.11.2018 10:43 GÜNCELLEME 14.11.2018 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye savaşı boyunca terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye eğit-donat programı kapsamında 15 bin TIR’ı aşkın silah yardımı yapan ABD’nin, geçen hafta birden bire PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ı terör listesine alıp, yer bildirimi yapana 12 milyon dolar ödül vereceğini açıklaması gözleri bir anda YPG-PKK ilişkisine çevirdi.

 

 

ABD’YE GÖRE YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Birçok ABD’li ve İngiliz diplomatın YPG ve PKK’nın aynı şemsiye altına olduğunu belirten ve Türkiye’nin ortaya koyduğu somut belge ve bilgilere rağmen YPG ve PKK’yı iki ayrı örgüt olarak değerlendirmekte ısrar eden ABD, en sonunda YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini açıkladı. Türkiye’nin PKK ve YPG aynı tezi karşısında uluslararası alanda zor durumda kalmak istemeyen ABD, iki örgüt arasındaki farklılığı vurgulamak için PKK elebaşlarını listeye aldığı belirtiliyor.

 

 

PYD İTİRAZ ETMİŞTİ: BİZ AYNIYIZ

Terör örgütü YPG ise ABD’nin bu hamlesi karşısında boşa düşmüş olacak ki, ilk tepki YPG’nin siyasi kanadı PYD’den geldi. PYD tarafından yapılan açıklamada, PKK ile YPG’nin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini açıkça dile getirilerek, “ABD, çelişkili davranmak” ile suçlandı.

ABD ÇOK SERT TEPKİ VERDİ

ABD’nin uzun süren çabalarına rağmen “Biz terör örgütüyüz” demekte ısrar eden YPG, ABD’nin hışmına uğradı. Bölgeden alınan bilgilere göre, ABD’li yetkililer Ekim ayında YPG ile PKK’ye mektup göndererek “İlişkinizi kesin” şeklinde uyarıda bulundu. 

ABD’nin mektuplarda, uyarılarının dikkate alınmaması halinde YPG’ye destek vermeyi keseceği vurgulandı.

ÖCALAN RESİMLERİNİ KALDIRIN

Bir diğer iddia ise, ABD öncülüğündeki koalisyonun PKK uzantısı Demorkatik Suriye Güçleri’ne, bebek katili Abdullah Öcalan’ın flamalarını, pankartlarını, logolarını ve resimlerini kaldırma çağrısında bulundu. İddiaya göre, PKK elebaşlarının yaptırım listesine alınması da bu mektupla yapılan uyarıların dikkate alınmaması üzerine geldi.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 4
  • FederaL 5 yıl önce Şikayet Et
    bende ava hittiğimde köpeğim hatalı manevra yapınca kızıyorum hemen hatasını düzeltiyor. köpekler sahiplerine bağlıdırlar. söz dinlerler.
    Cevapla
  • Rotterdam 5 yıl önce Şikayet Et
    isine geldigi muddet terorist degilsiniz ama sonra? hevesleriniz kirsaginizda kalacak, daha baska yoktu size kurdistan kutdurtacakmis mis oyle mi? Yaw he he
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde yedik beşyüzlü abd
    Cevapla
  • tiyatroya bak 5 yıl önce Şikayet Et
    güler misin ağlar mısın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi