Fransa'dan ABD'ye sert cevap!

Dün ABD Başkanı'nın Twitter'da kullandığı ifadeleri Fransa'dan tepki geldi. Hükümet sözcüsü, Trump'ı asgari nezakete davet etti.

Fransa'dan ABD'ye sert cevap!
Fransa'dan ABD'ye sert cevap!
GİRİŞ 14.11.2018 15:50 GÜNCELLEME 14.11.2018 16:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef alan tweetleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

Fransa Cumhurbaşkanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, genel ahlak çağrısında bulunuldu.

Trump'tan zehir zemberek sözler! Büyük kavga

TRUMP'TAN MACRON'A: BİZ GELMEDEN ÖNCE SİZE ALMANCA ÖĞRETİYORLARDI

Dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada Trump, "Emmanuel Macron, Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'ya karşı korumak için kendi ordusunu oluşturmayı önerdi. Ancak 1. ve 2. dünya savaşlarında sorun Almanya'ydı. Bu durum Fransa için nasıldı? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyordunuz. NATO için para ödeyin yada ödemeyin" dedi.

Trump mesajların devamında seçim kampanyasında kullandığı "MAKE AMERİCA GREAT AGAİN" sloganına atıfta bulunarak sert sözler söylemiş, "Sorun, Emmanuel'in Fransa'da onay seviyesinin %26 ile son derece düşük ve işsizlik oranının neredeyse %10 olması. O yalnızca konuyu değiştirmek istiyor. Ayrıca Fransa'dan daha milliyetçi bir ülke yok, son derece gururlu insanlar ve bu konuda haklılar. FRANSA'YI YENİDEN HARİKA YAP" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 2
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Dogru soyluyor fransanın bır kısmı zaten nazı olmustu ceteler ve dırenıs orgutlerı vardı yalnız.
    Cevapla
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı kardeşim. Parayı veren düdüğü çalar. Başın sıkışınca Amerika gel kurtar. Para ödemeye gelince Avrupa kibirliligi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı