Skandal Türkiye çağrısı!

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri'nin Türkiye taslak raporu açıklandı. Raporda, Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısı yapılıyor.

Skandal Türkiye çağrısı!
Skandal Türkiye çağrısı!
GİRİŞ 14.11.2018 17:23 GÜNCELLEME 14.11.2018 17:23
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri'nin hazırladığı raporda çağrıya gerekçe olarak, Türkiye'deki "son anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarındaki gerileme" gösterildi.

 

 

Avrupa Parlamentosu geçen yıl kabul ettiği Türkiye raporunda, anayasal değişikliklerin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde müzakerelerin askıya alınması yönünde çağrıda bulunacağı uyarısı yapmıştı.

Taslak rapor, aralık ve ocak aylarında Avrupa Parlamentosu dişişleri komisyonunda onaylandıktan sonra şubat ayında genel kurulda oylamaya sunulacak.

 

 

Avrupa Parlamentosu ilk defa Türkiye ile katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması çağrısında bulunuyor. Aynı zamanda ilk defa bir AB organı bir aday ülkeyle müzakerelerin askıya alınmasını istiyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 95
  • avesx 5 yıl önce Şikayet Et
    Komutan Logar Bir Cisim Yaklsiyor :)
    Cevapla
  • Mrd06 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden skandal çağrı olsunki ! Zaten çoğumuz bu topluluktan yana değil.
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    ileri düzeyde ortaklıkmı ne oluyorsa olsun onu yapalım, üye olmak bize fayda getirmez zaten. ortaklıktan sonra ortam daha da yumuyaşacaktır. türkiye ilerledikçe kendileri alacaktır zaten. illede üye olacağız diye diretmeyelim artık.
    Cevapla
  • Xalym 5 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilerim ama AB siz hala neden bahsediyorsunuz. Batıyorsunuz. çok medeni olduğunuzu sanıyorsunuz ama dünyanın en barbar kavmisiniz. keseri kendinize yontmaya devam edin. Keserin son halini hep birlikte göreceğiz. Bu yüzden atın bunları bir köşeye. Avrupa Birliği lazım değil bize.
    Cevapla
  • özgür.t 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ını seven bizi avrupa birliğine sokmasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?