Sınırda kriz: Sayı hızla artıyor

Orta Amerika’daki ülkelerden ABD’ye giriş yapmak için yola çıkan göçmenlerin ilk kafilesi ABD sınırına ulaştı.

Sınırda kriz: Sayı hızla artıyor
Sınırda kriz: Sayı hızla artıyor
GİRİŞ 15.11.2018 03:07 GÜNCELLEME 15.11.2018 03:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın tüm tehditlerine rağmen başta Honduras olmak üzere Orta Amerika’nın çeşitli ülkelerinden yola çıkan göç kafilesinin ilk üyeleri Meksika-ABD sınırına ulaştı. Sınır Devriye Ajanları’nın gözleri önünde, yaklaşık 20 kişiden oluşan kafile Tijuana Plajı'nda ABD ile Meksika’yı bölen metal panellere tırmanmaya başladı.

 

 

SAYI ARTIYOR

Tijuana'ya ulaşan kişilerin ise sınırı geçtikten sonra ABD makamlarından iltica talebinde bulunmaya hazırlandığı belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı Sekreteri James Mattis acil olarak bölgeye hareket ettiği öğrenildi.

 

 

ABD sınırına ulaşmak için yola çıkan diğer kafilelerin ise henüz Meksika’nın iç kesimlerinde yolculuklarına devam ettikleri belirtildi. Bunların arasında yaklaşık 200 kişilik bir grubun Meksika’nın başkenti Meksiko’da bir spor salonunda kaldığı aktarıldı. El Salvador'dan gelen yaklaşık 2 bin göçmenden oluşan diğer bir grubun ise Meksika’nın Veracruz eyaletindeki Sayula bölgesine yaklaştığı belirtildi.

YORUMLAR 5
  • YAHUDİ DÜŞMANI 5 yıl önce Şikayet Et
    bu göçlerin sebebi abd ve diğer HIRSIZLARIN insanların ve ülkelerin zenginliklerini ÇALMALARIDIR. göçmenler abd yi yerle bir etseler haklıdırlar türkiye de bir kaç milyon suriyeli ıraklı ve afganistanlıyı avrupaya salmalıdır.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu olayda insanlığını gösterecek Türkiye ye gelen göçmenlere derhal sınırı açın insani yardımlar ulaştırılsın diyorlardı bakalım kendileri sınırı açacaklarmı insanları aç susuz bekleteceklermi
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki 4 milyonu hafife al kendin 5 bin kişiyi alma..
    Cevapla
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    insanlar kendi ülkeleri için mücadele vermeyip, başka ülkelere kaçmaya alışmış. Ülkeleri yıkılsa umurlarında değil. İnşallah Türk milleti ilerde böyle olmaz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    20 kişi çok değil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek