ABD'deki felakette korkunç bilanço! Nükleer alarm

ABD'nin California eyaletinin kuzeyi ve güneyinde devam eden orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 66'ya yükseldi. Yaşanan felaketin ardından bölgede yıllar önce nükleer testler yapılan bir merkezden havaya radyoaktif unsurlar yayılmış olabileceğinden endişe ediliyor.

GİRİŞ 16.11.2018 15:35 GÜNCELLEME 16.11.2018 15:35
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Butte Bölgesi Şerifi Cory Honea düzenlediği basın toplantısında, California'nın kuzey kısmını etkisi altına alan yangınlarda 7 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Böylece bölgedeki yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 63'e çıktı.

 

 

631 kişiden hala haber alınamıyor

Honea, 631 kişiden ise hala haber alınamadığını sözlerine ekledi.

 

 

California'nın kuzeyinde devam eden ve yaklaşık 570 kilometrekareye yayılan yangın, 11 binden fazla yapıyı da küle çevirdi.

Güneydeki yangınlarda da 3 can kaybı

Yetkililer, eyaletin güneyinde devam eden yangınlarda ise yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldiğini duyurdu. Buradaki yangınlarda da yaklaşık 450 ev kül oldu.

Ünlü yıldızların evleri yok oldu

Güneyde devam eden yangından etkilenenler arasında dünyaca ünlü yıldızlar da var. Bu bölgede evi zarar gören, tamamen yanan veya yangın nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan ünlüler arasında oyuncu Scott Baio, yönetmen Guillermo del Toro, reality show yıldızı Kim Kardashian, oyuncu Alyssa Milano ve oyuncu Rainn Wilson gibi isimler bulunuyor.

Ayrıca Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın cumartesi günü California eyaletini ziyaret ederek yangından etkilenenlerle bir araya geleceğini duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Felaketlere sevinilmez olanda zaten halaklara olur lakin bu felaketin abd bütcesine verdigi zarar i düsününce daha beter olun diyor insan evet DAHA BETER ol eyy abd umariz diger kentlere sicrar abd nin orta doguda aldigi canlar akittigi kan ve göz yaslarinin diyeti diyorum
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    O topraklar dunyadakı tum multecılere yeter yahudılerde dahıl .
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyayı bıtırdınız sıra sızede geldı bıde oncu ozgurlukcu oldugunuzu savunursunuz hep boyle seneryoların adamlarısınız ne ektıysenız onu bıcıyorsunuz o ucsuz bucaksız topraklarda.
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz milyonların ocağını yaktınız. Hala Filistin'de Suriye'de Irak'ta ocaklar yanıyor. Beter olun.
    Cevapla
  • maho 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar daha iyi günlerin amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak