İstanbul'da Kaşıkçı'nın cenaze namazı kılındı!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için Medine'deki Mescid-i Nebevi'de sabah namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından da Mekke'deki Mescid-i Haram'da ve İstanbul'daki Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazları kılındı.

GİRİŞ 16.11.2018 13:47 GÜNCELLEME 16.11.2018 14:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesaplarında Mescid-i Nebevi imamının, sabah namazının ardından "merhum kişiler, bir çocuk ve gaip kişi" niyetine namaz kıldırdığı görüntüleri paylaşıldı.

 

 

Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, babası için bugün sabah namazını müteakip Medine'deki Mescid-i Nebevi'de, cuma namazının ardından da Mekke'deki Mescid-i Haram'da gıyabi cenaze namazları kılınacağını duyurmuştu.

İSTANBUL VE MEKKE'DE DE KILINDI

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı için Medine'nin ardından Mekke ve İstanbul'da gıyabi namazı kılındı.

DÜN SUUDİ ARABİSTAN'DAN İTİRAFLAR GELMİŞTİ

Salah daha önce yaptığı açıklamada da babası için taziyelerin, cumadan pazar gününe kadar Cidde'deki evinde kabul edileceğini belirtmişti. Kaşıkçı ailesinin taziye ve gıyabi cenaze namazı açıklamaları, Suudi Arabistan Başsavcı Sözcüsü Şelan eş-Şelan'ın cinayet soruşturmasına ilişkin başkent Riyad'da dün düzenlediği basın toplantısının ardından yapıldı.

Sözcü Şelan basın toplantısında, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sonuçlarını paylaşarak, "Kaşıkçı'nın cesedi, konsoloslukta parçalanarak dışarı çıkarıldı" demişti.

Kaşıkçı'yı öldüren ekibi kurma emrini eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri'nin verdiğini, öldürme talimatının ise ekibin başkanı tarafından verildiğini söyleyen Şelan, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında 5 kişinin idamı istendi" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • vay be arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sen müslüman ülke olacaksın alemelre rahemt bir Peygamber gelicek ve sen böyle gaddar insafsız acımasız piskopat bir ülke gibi davranıcaksın bu nasıl müslümanlık bu nasıl insanlık hadi öldürüyrosun kafasına bir tane sık parçalamak vahşettir yani insan öldürmekde vahşettir kişi farklı düşünüyor diye onu infaz etmek ne demek bu adam yazar insanmı öldürmüş öldür ne yapmış ayzı yazmış cezasını hapis ver ..en güzel islam ve yaşam TÜRKİYE de arkadaşalr kiymetini bilelim her kes özgür ibadetidne yaşamında sahip çıkın TÜRKİYEME bölünrsek parçalanırsak köle oluruz unutmayın kürt türk diyil insan hepimizi insanız milliyetimizi biz vermişiz aklınızı başınıza alın
    Cevapla
  • hasan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne yaptiniz Allah ne nasip etti rahmetliye, bak bakta gör gavur kral..? Kazanani kaybedeni görecen seni itlerin piyonu it geberince..?
    Cevapla
  • İslam din kardeşi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • fırat kalkanı 5 yıl önce Şikayet Et
    veliaht prens cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze kıldırsın... adamı öldür cenazesinde saf tut , Allah islah etsin
    Cevapla
  • habib akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    ....cenaze namazında öyle bir hal alınki ölene merhamet olunması için o emiri verenlerin ve işleyenlerin de lanetlenmesi için aşikara haykırın namazın sonunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı