Avrupa'da kriz çıkaracak açıklama

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 'Avrupa ordusu' tartışmalarına ilişkin, Avrupa'nın ABD olmadan kendini savunamayacağını söyledi.

Avrupa'da kriz çıkaracak açıklama
Avrupa'da kriz çıkaracak açıklama
GİRİŞ 17.11.2018 06:32 GÜNCELLEME 17.11.2018 06:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başbakan Rutte, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Avrupa ordusunun gerçekçi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

 

 

"Avrupa ordusu düşüncesi Avrupa'nın kendini savunabileceği anlamına geliyor fakat Avrupa kendini şu anda ABD'nin yardımı olmadan savunamaz. Dünya genelinde ve Avrupa'daki son yıllardaki güvenlik durumuna bakılırsa Avrupa'nın kendini koruyabilmesi imkansız. Ayrıca Avrupa'da dengelerin korunması ABD için de önemli." dedi.

Rutte, Avrupa ordusunun güvenlik stratejilerine uymadığını ifade ederek, ülkenin ulusal egemenliğinin başkasına teslim edilemeyeceğini dile getirdi. 

 

 

Avrupa ordusunun akıllıca bir düşünce olmadığını dile getiren Rutte, "Böyle bir teklif gelirse, buna karşı direnip bu fikrin yanlış olduğunu savunacağım. Avrupa ordusu düşüncesinin geliştirilmemesi için şimdiden uyarıda bulunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rutte, Hollanda'nın güvenlik politikası açısından NATO'nun önemli olduğuna dikkati çekerek, "Güvenlik konusunda daha çok iş birliği önemli fakat gerçekçi olmak lazım. Brexit gerçekleştikten sonra NATO'nun kapasitesinin yüzde 80'inin Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden oluşacağı bilincinde olmamız lazım. NATO ve ABD, AB'nin güvenliği ve barış için kaçınılmaz ortaklarıdır." diye konuştu.

YORUMLAR 22
  • kasımpaşa lı 5 yıl önce Şikayet Et
    korkaklar
    Cevapla
  • Massimo 5 yıl önce Şikayet Et
    Ordunuz olsa ne yazar yurek iman olmadiktan sonra 2 dunya savasinda gorduk tum avrupa abd ordusu batidan almanyayi zor durdurdu rus ordusu dogudan alman ordularini onune katip tek basina berline kadar surdu
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydasi yok...
    Cevapla
  • Burak 5 yıl önce Şikayet Et
    ''Ülkenin ulusal egemenliğinin başkasına teslim edilemeyeceğini dile getirdi.'' Şimdi sanki egemenliğiniz Abd' nin elinde değilmiş gibi...
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş Batı ABD'nin Avrupayı kontrol merkeziymis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da