Ruhani'den Türkiye açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerikan yaptırımlarına rağmen ülkesinin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bölge ülkeleriyle ilişkilerini daha da güçlendireceklerini söyledi.

Ruhani'den Türkiye açıklaması!
Ruhani'den Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 19.11.2018 16:13 GÜNCELLEME 19.11.2018 16:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye sınırına yakın Hoy kentinde halka seslenen Ruhani, ABD'nin İran'a karşı başlattığı yaptırımlara değinerek, "ABD, İran milletiyle kardeş Türkiye, Azerbaycan ve Irak milletlerinin ilişkisini zayıflatamayacak. Komşularımızla ilişkilerimiz daha da güçlendireceğiz "dedi.

ABD'nin ekonomik baskılarla İran'ı benimsediği yüce hedeflerinden alıkoyamayacağını söyleyen Ruhani ekledi, " Bağımsız ve özgür kalmaya devam edeceğiz ve ABD'ye boyun eğmeyeceğiz. Bize bu ekonomik savaşı dayatanlara karşı ellerimizi yukarı kaldırmayacağız."

ABD'nin uyguladığı petrol ambargosuna rağmen İran'ın petrol satışını önleyemeyeceğini savunan Ruhani,  petrol ihraç etmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede türkiye daha güçlü olacak gün gelecek fikir babası Türkiyem olacak abd gücünü kaybedecek ve Türkiye Rusya Çin üçlüsü dünyaya hükm edecek daha sonra dini İslami Türkiye yayacak ve gün gelecek balalar ele soy verecek ki DÜNYA TÜRK İSLAM COĞRAFYASI OLACAK yani senin ceddin kılıç ile aldığı toprakları sen bir kalem ile alacak ve hükm edecek bunu göreceksiniz inşallah
    Cevapla
  • Azeri Turku 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman nadan Ermeni kafirlarina yardim edirsiz, Azerbaycan dostunu iyi tanir
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    he ya pkk larla yapmis oldugunuz anlasmalr gibimi asla Allah yakin olun Türkiye uzak durun
    Cevapla
  • Orta yol 5 yıl önce Şikayet Et
    Hacı abi bu arada Azerbaycan'ın can düşmanı Ermenistanın en yakın dostlarından birinin İran olduğunu unuttun galiba.Hak şerleri hayr eyler,Zannetme ki gayr eyler,Arif anı seyr eyler,Mevla görelim neyler,Neylerse güzel eyler. Yine de istemem ki İranda da bir Müslümanın burnu kansın.
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep ikili oynadınız. Pkk hep destek oldunuz, bizim mücadelemize de hep köstek oldunuz. Sırf ehveni şer diyerek yine size destek verdik. Ama bunun da bir sonu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?