Tüm dünyayı kandırmışlar! Usame Bin Ladin itirafı

Pakistan resmi olarak ilk defa El Kaide’nin kurucularından Usame Bin Ladin’in bulunmasındaki rolünü kabul ederek, ABD Başkanı Donald Trump'ın iddialarını yalanladı.

Tüm dünyayı kandırmışlar! Usame Bin Ladin itirafı
Tüm dünyayı kandırmışlar! Usame Bin Ladin itirafı
GİRİŞ 21.11.2018 13:29 GÜNCELLEME 21.11.2018 13:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün, El Kaide'nin kurucularından Usame Bin Ladin'in bulunmasında Pakistan'ın hiç yardımcı olmadığını, yapılan milyonlarca dolarlık yardımların boşa gittiğini iddia etmişti.

 

 

PAKİSTAN: İLK KANITI BİZ VERDİK

Pakistan resmi olarak ilk kez El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in bulunmasında rolü olduğunu açıklayarak, Donald Trump'ın iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, Usame Bin Ladin'in saklandığı yerin bulunması için ABD'ye "ilk kanıtı" Pakistan istihbaratının sağladığı bildirildi.

 

 

YILLARDIR BU OPERASYONDAN "PAKİSTAN'IN HABERİ YOK" DİYE BİLİNİYORDU

Bugüne kadar Pakistan gibi Obama hükümeti de Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonun Pakistan'ın haberi olmadan yapıldığını söylemişti.

TRUMP: AHMAKLAR

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Pakistan'ı hedef alarak, "Pakistan'a artık milyarlarca dolar ödeme yapmayacağız çünkü paramızı alıp bizim için hiçbir şey yapmıyorlar." değerlendirmesinde bulunmuş, bu duruma, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) Usame bin Ladin'i Pakistan'da yakalamasını örnek göstererek, "Elbette ki Usame bin Ladin'i çok daha önce yakalamamız gerekirdi. Dünya Ticaret Merkezi saldırısı öncesinde bu konudan kitabımda bahsettim. (Bill) Clinton şansını kaçırdı. Pakistan'a milyarlarca dolar ödeme yaptık, bize (bin Ladin'in) orada yaşadığını bile söylemediler. Ahmaklar" ifadesini kullanmıştı.

Trump yönetimi daha önce de Pakistan'a yapılacak maddi yardımı kesmişti. Ocak ayında ABD'den yapılan açıklamada, Pakistan'ın bazı terör örgütleri için güvenli bölge olduğu ve bu örgütlerin Afganistan'da saldırılarda bulunduğu iddia edilmişti.

Bu dönemde de Pakistan'a yapılacak 255 milyon dolarlık askeri yardımın ödemesi durdurulmuştu.

PAKİSTAN MASLAHATGÜZARI ÇAĞIRMIŞTI

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ABD Başkanı Donald Trump’ın dün sosyal medya hesabı üzerinden Pakistan’a yaptığı "Usame bin Ladin" eleştirisi üzerine harekete geçmiş, Bakanlık, ABD'nin başkent İslamabad'taki maslahatgüzarını bakanlığa çağırdığını duyurmuştu. Yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Maslahatgüzarı Paul Jones'ı, Pakistan’a yapılan kabul edilemez ve temelsiz iddialara karşı güçlü bir protesto göstermek için Bakanlığa çağırdı" ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    ya güçlüsündür yada hiç
    Cevapla
  • ibo 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların hebsı ajan abd bunları yerleştırdı olduruduk dıye senın benım goremeyecegım yasayamayacagım bır hayatı yaşıyorlar amarıka varsa işin ıcınde bılınızkı herseyelerı yalandır oldurduk ınfaz ettık kullı yalan adamlar beyler gıbı yasıyorlar sahte kımlıkle nolucak
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    binladin gibi birkaç kişi daha olsa abd bitir iki ucakla belini zor doğruttu abd Allah'ın Müslümanlara yardım etsin
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne komik bir durum. Sen taaa Pakistanda Afganistan bilmem nerede terörist ara. Ulan alçaklar yer altı zenginliklerine sahiplenmek için atmadığınız takla yok. Ama aaah ah bir Osmanlı olsa sizi kıtır kıtır keserdi ya ah ki ne ah. Eskiden milletler birleşip güçlenirmiş Ortak bir orduları olur ve coğrafyasını büyütüp huzuru sağlarmış fakat şimdi maalesef. Keşke Müslümanlar aklını başına alabilse.Karışacaksa dünya karışsın ama halkı satan tahtlar yıkılsın ve bunu halk yapsın
    Cevapla
  • saalih 5 yıl önce Şikayet Et
    trump avanağı. terör kurucusu ve destekçisi abd dir. DEAŞı pkk yı pyd yi ypg yi Fetöyü abd kurup besleyip büyütmüştür. dünyayı uyuttuğunu sanmayın avanak sizsiniz ve elinizi de askerlerinizi de Müslüman topraklardan çekin ve defolup gidin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı