İngiltere'de Filistin tasarısı oylanacak!

İngiltere'nin ilk Filistin kökenli parlamenteri Layla Moran, Filistin'in devlet olarak tanımasını zorunlu kılacak tasarıyı Avam Kamarası'na sundu.

İngiltere'de Filistin tasarısı oylanacak!
İngiltere'de Filistin tasarısı oylanacak!
GİRİŞ 21.11.2018 23:52 GÜNCELLEME 22.11.2018 00:03
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Liberal Demokrat Moran, Londra'nın Filistin'i tanıması için hareket geçti.

 

 

"İNGİLTERE'NİN FİLİSTİN'İ TANIMASI GEREKİYOR"

Bu konuda bir tasarı hazırlayarak Avam Kamarası'na sunan Moran, açıklamasında, "Filistinli olduğum ve bir Filistin devletinin var olduğu bir gerçek. Fakat Britanya'nın onu tanıması gerekiyor. Dolaysıyla bugün sunduğum tasarı, bunun kanunlaşması yolunda ilk adım." ifadelerini kullandı.

 

 

Moran, iki devletli çözümden yana olduğunu ancak tarafların masaya eşit şekilde gelmesi gerektiğini belirtti.

İNGİLTERE'NİN BALFOUR DEKLARASYONU'NA ATIF

İngiltere'nin, Filistin toprakları üzerinde İsrail devletinin kurulmasına zemin hazırlayan Balfour Deklarasyonu'ndaki rolüne atıfta bulunan Moran, "Britanya'nın oynadığı rolü ve barış görüşmelerini yeniden başlatma konusunda oynaması gereken rolü tanıması hayati öneme sahip" dedi.

İngiltere'nin Filistin'i devlet olarak tanımasının tek başına çözüm olmayacağını belirten Moran, ancak bunun, dünya çağındaki Filistinlilerin kaybettiği umudu yeniden ateşleyebileceğini dile getirdi.

Moran, İsrail ve Filistin arasında barış ve iki devletli çözüme inanan herkesi tasarıya destek olmaya çağırdı.

TASARI KABUL EDİLİRSE İNGİLTERE'NİN 3 AY İÇİNDE FİLİSTİN'İ TANIMASI GEREKİYOR

Söz konusu tasarının kabul edilmesi durumunda İngiltere hükümetinin 3 ay içinde Filistin'i devlet olarak tanıması gerekecek.

BALFOUR DEKLARASYONU NEDİR?

İşgalci İsrail'in resmen kuruluşunu sağlayan ve Filistin'in işgalini başlatan Balfour Deklarasyonu, 2 Kasım 1917 tarihinde Birleşik Krallık (İngiltere) tarafından oluşturuldu.

FİLİSTİNLİLERİN VATANINA YAHUDİ AKINI BAŞLADI

Dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour tarafından imzalanan deklarasyon, Filistin topraklarında bir İsrail vatanı(!) oluşturulmasını öngören bir proje niteliğindeydi.

ROTHSCHILD'E YAZILAN BİR MEKTUPLA İLAN EDİLDİ

Uluslararası bir anlaşma statüsü taşıyan Balfour Deklarasyonu, İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour tarafından, siyonist kampanyanın önemli figürlerinden Lord Walter Rothschild'e yazılan bir mektupla ilan edildi.

Deklarasyonun ardından Filistin topraklarına yoğun bir yahudi göçü yaşandı.

İSRAİL, İŞGAL DEVLETİNİ İLAN ETTİ

14 Mayıs 1948'de ise İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etti. İşgalin hemen ertesi günü, İsrail Filistinlileri zorunlu göçe tabi tuttu. Filistinliler, 69 yıldır 15 Mayıs'ı Nekbe 'Büyük Felaket' olarak anıyor.

YORUMLAR 23
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya siyasetinde İngilterenin Filistini bu hale getirmesi için israili ortaya çıkmasına yardımcı olduğu kabulse,Filistinin 60 yıldır gördüğü zararında İngiltere tarafına tazmin ettirilmesi gerekir.
    Cevapla
  • amiiiin 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahim fitneyi yok etsin
    Cevapla
  • semih 5 yıl önce Şikayet Et
    hiristiyanlar hayudilerin kolesimi hep onlarin dedikleri oluyor
    Cevapla
  • Dr. 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler biz 2BİN sene önce oradaydık diyor. 300 sene önce de ABD'de kızılderililer vardı. Tüm amerikalılar terketsin o zaman ABD'yi. Hz. Ömer 1400 sene önce fethetti Filistin'i. Filistin 1400 senedir Müslümanların. Ancak çoğu eğitimsiz batılı, orada bir israil devleti vardı da Müslümanlar onları rahatsız ediyor sanıyor. ABD'lilerin % 99'u İslam tarihini de, ortadoğuyu da bilmez.
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    "Size ne oluyor da, Allah yolunda ve “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?" Nisa 75.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme