İran açık açık tehdit etti! Füzelerle vururuz

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacizade yaptığı son açıklamada, ABD'ye ait Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'daki üslerin ve Körfez'deki ABD uçak gemilerinin İran füzeleri menzilinde olduğunu açıkladı.

İran açık açık tehdit etti! Füzelerle vururuz
İran açık açık tehdit etti! Füzelerle vururuz
GİRİŞ 22.11.2018 06:49 GÜNCELLEME 22.11.2018 07:25
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Hacızade, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bizim menzilimizdeler ve bir harekette bulunurlarsa onları vurabiliriz. Karadan denize füzelerimizin menzili 700 kilometre ve ABD uçak gemileri hedefimizdeler."

 

 

Açıklama, ABD ile İran arasındaki ilişkilerin gerildiği bir dönemde yapıldı. ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayında yaptığı açıklamada ülkesinin İran nükleer anlaşmasından çekildiğini duyurmuştu. ABD anlaşmadan çekilmesi sonucu İran'a yönelik iki ayrı yaptırım kararı uyguladı. Bu çerçevede Kasım ayından itibaren İran'dan yapılan petrol ithalatına da yaptırımlar getirildi.

Fakat İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, geçen hafta yaptığı açıklamada ABD'nin İran petrolüne yönelik yaptırımlarının ihracat üzerinde büyük bir etkisi olmayacağını duyurdu.

 

 

YORUMLAR 52
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Brzezinski, bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlanmaktadır. Kendimizi kandırmayalım..1918 Wilson Prensiplerinden beri ABD "Osmanlıdan cıkartılamayan 2 kaldı. Biri Büyük Kürdistan diğerı Büyük Ermenistan" hayalinden asla vazgecmez..!!! israille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle vadedilmiş toprakları birleştirmeyi ""İŞİD'e ODAKLANALIM masalında" amaç edinen bir ABD var karşımızda..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayret ne tesadüf..!! IŞID lideri Ebu Bekir El Bağdadi 'nin de yakın dostu ABD'li senatör John McCain’di ? Veeee sık sık IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin bir araya geliyorlardı.IŞID'in hedefi "İsrail değil İRAN?" ve IŞID bölgedeki petrol yataklarını işgal etti??Müslümanı müslümana kırdırma projesi" "SUNNİ-Şİİ" savaşının temel oyuncularından biri aynı zamanda IŞID..Vee ABD uzun soluklu olacak dediği İŞİD temizliğinde "İsraille aynı ırktan açıklanan Kürtlerle" VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR hayalinde genişleme derdinde..!!?
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Iran sadece vizildar
    Cevapla
  • persler 5 yıl önce Şikayet Et
    rüzgar yapıyor iran kankası amerikayı vurmazzz perslerden dost olmazz
    Cevapla
  • Murat Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin birsey yapacağınız yok.Anca köpek gibi havlarsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı