İngiliz bakan ağzından kaçırdı: Türkiye tuzağı

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın geçen hafta Başbakan Theresa May'i Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) anlaşması konusunda uyardığını ve Brüksel ile üzerinde mutabık kalınan metni "Türkiye tuzağı" sözleriyle nitelendirdiğini yazdı. Gazete haberi manşetinden verdi.

İngiliz bakan ağzından kaçırdı: Türkiye tuzağı
İngiliz bakan ağzından kaçırdı: Türkiye tuzağı
GİRİŞ 22.11.2018 16:31 GÜNCELLEME 22.11.2018 16:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İngiltere'de ülkenin gündemi AB'den çıkış süreci. Başbakan Theresa May, bir yandan AB'yle anlaşma metni üzerinde çalışırken, diğer yandan da kabinesinden destek almaya çalışıyor. Bu süreçte sert eleştirilerin hedefi olan May'e bir şok da Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'tan geldi. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın geçen hafta Başbakan May'i Brexit anlaşması konusunda uyardığını ve Brüksel ile üzerinde mutabık kalınan metni "Türkiye tuzağı" sözleriyle nitelendirdiğini yazdı. Hunt'ın, söz konusu anlaşmayla İngiltere'nin AB'ye üye olmadan yıllarca Brüksel'in uydusu gibi hareket etmek zorunda kalacak olduğunu söylemesi, adeta AB'nin yıllardır Türkiye'yi nasıl oyaladığının itirafı oldu.

 

 

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May, muhalefet partilerinin yanı sıra lideri olduğu Muhafazakar Parti’den bazı milletvekillerinin de tepkisini çeken Brexit anlaşmasına son şeklini vermek üzere Brüksel ile müzakerelere devam ediyor.

 

 

Brexit anlaşmasının Pazar günü AB liderler zirvesinde oylanması planlanıyor.

Ancak Daily Telegraph, geçen hafta İngiltere hükümetinin kabine toplantısında görüşülen taslak anlaşma metnine itirazların geldiğini, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’ın Türkiye’yi örnek göstererek metin üzerinde değişikliklerin yapılması gerektiğini söylediğini aktardı.

O kabine toplantısından sonra Brexit Bakanı Dominic Raab ile Çalışma ve Emeklilik Bakanı Esther McVey istifalarını vermişlerdi.

"AB’NİN BİR UYDUSU"

Daily Telegraph, Dışişleri Bakanı Hunt’ın mevcut anlaşma metninin İngiltere’yi "AB’nin bir uydusu" konumuna düşüreceğini ve İngiltere’yi Türkiye gibi süresiz biçimde AB’ye üye olmaksızın Brüksel’in politikalarına bağımlı kılacağını söylediğini yazdı.

Haberde Hunt’ın bu durumu Türkiye’nin 31 yıldır devam eden üyelik müzakereleri sonucu oluşan Brüksel-Ankara ilişkilerine benzettiği ve "Türkiye tuzağı" olarak nitelendirdiği aktarıldı.

MAY CUMARTESİ GÜNÜ BİR KEZ DAHA GİDİYOR

Haberde, Hunt’ın ayrıca anlaşma konusunda diğer AB üyesi ülkelerle bir mutabakata varılsa dahi metnin İngiltere Parlamentosu’nun da onaylanması gerektiğini hatırlattığı ve mevcut haliyle anlaşmanın parlamentodan geçmesinin mümkün olmadığı uyarısını yaptığı vurgulandı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May dün Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü. Brexit anlaşmasına son şeklini vermeye çalışan taraflar, Cumartesi günü bir kez daha Brüksel’de buluşacak.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 15
  • konya 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliğin kalitesi düştü .
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir zamn yoktu ki! Onlar sadece film artisleri, gerçek karar mkanizması çok çok farklı bir yerde.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisin çok güzel bir sözü var bekara karı boşamak kolay diye 1960 seneden beri gümrük birliği içindeyiz ab ülkeleri özellikle almanya avusturya hollandanin ciddi yatırımları var Türkiye de ihracatın yüzde 70 ini ab ye yapıyoruz bir sürü politik durum var buna rağmen bütün köprüleri atamayız bu reisin suçu değil evvelkilerin sucu bütün ipi ab nin eline vermeselerdi şimdi durum bu olmazdı şimdi bırakın lafı sunu bunu zira bekara karı boşamak kolay
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizi almasınlar bizi avrupa birliğine bunlar bizi kendilerine benzetmek için ne yalan ne ahlak ne iman varsa hepsini silip yok etmek için uğraşırlar bence bizim sanki ekmegimizimi veriyorlar Allahımıza çok şükür çalışıp kazanıyoruz şimdiye kadar ekmegimizimi verdiler suyumuzu biz imanımızla Allahın emrine uyduk tan sonra hep rızık sahibi oluruz kazanırız inşallah bizden uzak olsunlar her pis işler onlarda
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Hattâ bir gazetede İngiliz'in bir müstemlekât nâzırı demiş: "Bu Kur'an, İslâm elinde varken biz onlara hakikî hâkim olamayız. Bunun sukutuna çalışmalıyız." dediğini işitti, gayrete geldi. Şualar - 707
    Cevapla
  • yüzsüz 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların yüzü kızarmaz ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki