Prens Selman'a büyük tepki! Ülkemize gelmesin

Tunus Gazeteciler Sendikası, Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra ilk kez bazı Arap ülkelerini ziyaret etmek üzere yurt dışı turuna çıkan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, "kanlı sicilini aklamaya" çalıştığını öne sürdü.

Prens Selman'a büyük tepki! Ülkemize gelmesin
Prens Selman'a büyük tepki! Ülkemize gelmesin
GİRİŞ 24.11.2018 09:52 GÜNCELLEME 24.11.2018 10:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gazeteciler Sendikasından Tunus Cumhurbaşkanlığına hitaben yazılan ve sendikanın internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Bin Selman'ın 27 Kasım'da gerçekleştirmesi planlanan Tunus ziyaretine kesin bir şekilde karşı çıkıldığı kaydedildi.

 

 

Açıklamada, "Suudi Veliaht Prensi Bin Selman'ın, Kaşıkçı'ya yönelik suikasta bulaşması nedeniyle kanlı sicilini aklamak için yurt dışı turuna çıktığı" öne sürüldü.

Kaşıkçı cinayetine işaret edilen açıklamada, Bin Selman'ın "bu çirkin suça" bulaştığına dair uluslararası raporlar olduğu savunuldu.

 

 

Tunus'ta "50 Avukat Grubu" da Bin Selman'ın Tunus ziyaretini engellemek için dava açmaya karar vermişti. 

Protesto çağrısında bulunan aktivistler arasında yer alan Tarık el-Kehlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yemen halkına karşı barbarca saldırılar düzenleyen ve tüm dünya ülkelerinin tepkisini çeken Cemal Kaşıkçı cinayetine adı karışan Ortadoğu'nun esas ülkesinin (Suudi Arabistan) esas yetkilisinin (Muhammed bin Selman) ülkemize gerçekleştireceği ziyareti protesto edeceğiz." dedi.

İLK YURT DIŞI SEYAHATİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Saide Karaş, dün yerel bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin, kendi talebi üzerine 27 Kasım Salı günü Tunus'u ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Muhammed bin Selman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra ilk yurt dışı ziyaretini önceki gün Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirmişti.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanından önceki gün yapılan yazılı açıklamada, Veliaht Prens'in, Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatları doğrultusunda bölgesel ve uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla bazı Arap ülkelerini ziyaret etmek üzere ülkeden ayrıldığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    senin yerin sisinin yeri ve israilin yanı oraya git.nede olsa aynı zihniyetdesiniz.katil yahudi köpeyi
    Cevapla
  • tepki 5 yıl önce Şikayet Et
    Tunuslu yönetici ve vatandaşları hassasiyetlerinden dolayı tebrik ederim!
    Cevapla
  • hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudilerin ve islam aleminin alnına sürülmüş kara bir lekedir. Bu lekenin en kısa zamanda temizlenmesi ve buna sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir.
    Cevapla
  • Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Katil Suud hesap verecek er geç
    Cevapla
  • Veli aktaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Prens selman islam ülkerine sokulmamalı,pretosto efilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor