İsrail'den şaşırtan 'Osmanlı' itirafı!

Haaretz gazetesinde yayınlanan analizde, Orta Doğu’da barışı ve huzuru sağlayan son birleştirici gücün Osmanlı olduğu belirtildi.

İsrail'den şaşırtan 'Osmanlı' itirafı!
İsrail'den şaşırtan 'Osmanlı' itirafı!
GİRİŞ 24.11.2018 13:22 GÜNCELLEME 24.11.2018 13:22
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İsrail medyasının en önemli yayın organlarından Haaretz gazetesi, Orta Doğu’da süregelen savaşları irdeleyen ilgili bir yazı kaleme aldı.

 

 

Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Orta Doğu’da hiçbir zaman barış sağlanamadığı ifadelerine yer verilen yazıda, Osmanlı Devleti'nin öneminden de bahsedildi.

"ORTA DOĞU'DA BARIŞI SAĞLAYABİLEN TEK GÜÇ"

 

 

Özellikle Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Osmanlı Devleti’nden ayrılarak kendi ulusal devletlerini kuran milletlerin, azınlık haklarını görmezden gelip, halkları asimile ederek zulüm uyguladıkları belirtildi.

Analizde, Osmanlı Devleti’nin coğrafyaya hakim olduğu yüzyıllar boyunca, egemenliği altında bulunan tüm halklara barışçıl ve hoşgörülü yaklaştığını, tüm etnik kökenlere eşit mesafede durarak herkes için refah ve adalet sağladığına vurgu yapıldı.

"OSMANLI'DAN SONRA BÖLGE SAVAŞA TESLİM OLDU"

Yazıya göre; Yahudi ırkının kaderi de, Osmanlı’nın dağılmasından sonra kötü yönde değişti.

Osmanlı Devleti’ne karşı özellikle Batı medyasında yürütülen karalama çalışmalarına bir cevap niteliğinde olan yazı, Osmanlı Devleti’nin dağılmasının, tüm Avrupa ve Orta Doğu barışına karşı en büyük darbe olduğunu belirterek, böylesi bir birleştirici güç olmaksızın, coğrafyanın kaderinin savaşa mahkûm olacağı görüşüne de yer verdi.

YORUMLAR 59
  • Mahmutt 5 yıl önce Şikayet Et
    degişen bişey olmayacak,ahiret de görüşürüz.
    Cevapla
  • Ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok beklersiniz huzuru,yaptığınız zulmun hesabı ayrı
    Cevapla
  • berilğen 5 yıl önce Şikayet Et
    ADALET varsa her yerde barış, mutluluk olur. Adaletten sapan ülke, toplum, veya kişiler batmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan İsrail yeni taktiklerle Son Osmanlı Türkiye'sine yaklaşağını zannedeciğini sanıyor.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı yerine siz büyük israili ikame edersiniz artık. peki barış ve huzur gelecek mi? hayır... adalet hoşgörü ve anlayış olacak mı? hayır... çünkü israiloğullarından başka tüm insanları insan olarak kabul etmeyen bir sistem kimseye huzur veremez. 5 milyon yahudi için geri kalan 7,5 milyar insan sadece köledir. aslında tüm dünya milletleri bir seçim yapmak zorundalar. ya 5 milyon yahudinin kölesi olacaklar ya da onurlarına sahip çıkacaklar. tüm dünyanın yakın tarihinde türkiyenin tüm dünya adına mücadele ettiği ve bir türlü diğer öküzlere anlatamadığı savaş aslında budur. dünya farkında değil ama türkiye tek başına devasa bir siyonist bela savaşıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü