Rusya Ukrayna'nın savaş gemisini vurdu

Karadeniz'de Rusya-Ukrayna gerginliği sürüyor. Ukrayna ordusu, iki savaş gemisine Rusya tarafından ateş açıldığını duyurdu.

GİRİŞ 25.11.2018 22:47 GÜNCELLEME 26.11.2018 16:37
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden bu yana gerilim yaşayan Moskova ve Kiev yönetimleri, son dönemin en fırtınalı gününü yaşıyor. Bu sabah Kerç Boğazı’na doğru ilerleyen Ukrayna savaş gemileri Rus donanması tarafından zorla durduruldu.

 


Rusya öğle saatlerinde Kırım Yarımadası’nı ana karaya bağlayan köprüyü ulaşıma kapattı, akşamüstü ise savaş uçaklarını Kerç Boğazı üzerinde uçurdu.

UKRAYNA ORDUSUNDAN AÇIKLAMA!

Ordu, gemilerin geçişinin engellenmesi için Rusya'nın kontrolündeki köprünün altına büyük bir kargo gemisi yerleştirdiğini açıkladı. Ayrıca gemilerin ikisine ateş açıldığı ve olayda 2 Ukrayna askerinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada Rus özel kuvvetlerinin Karadeniz’deki 3 gemiye el koyduğu belirtildi.

UKRAYNA'DAN NATO'YA ÇAĞRI

Ukrayna İçişleri Bakanı Affairs Arsen, Rusya'nın son saldırılarına karşılık NATO'ya devreye girmesi için çağrıda bulundu.

YORUMLAR 54
  • Lider 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman Türkiyem Oyuna Gelme.... Nato diye BIr Sey Yok... Bu Oyunlar Türkiye Icin... ABD VE AVRUPADAN UZAK DUR TÜRKIYEM
    Cevapla
  • nato kafa 5 yıl önce Şikayet Et
    nato kılını bile kıpırdatmaz. çünkü ukrayna da batı değerlerininin !!!! dışında sayılır.
    Cevapla
  • Ali Mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir süpriz degil ABD amaci avrupada savas cikarmak ve ayni zamanda Rusyayi parcalamak, Dogrudur Ukranya Nato ülkesi degil ama Polonya ABD polonyayi ukranyaya saldiracak Polonya Topraklari %60 ikinci dünya savasinda sovyetler birligi aldi yerine alman topragini verdiler. ABD Polonyaylan avrupada savasi baslatip tas üstüne tas birakmaz amac bu Bu amacla Rusyayi parcalamak yani Türkiye Nato ülkesi Türkiyeyi isin icine alip Rusyaylan karsiya getirip Ruyadaki Federasiyonundaki 9 Türk cumhuriyetini ayaklandirip Rusyayi parcalamak Yani Cecenistan Tataristan Dagistan ve digerlerini, Yani Suriyeylen yapamadigini ukranyada yapmaya calisir
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Üff komplo teorisine bak .çok güzel yazıyorsun.
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    NATO diye bir kuvet mi var bu zamana kadar neyi çözdü NATO ülkesi olan Türki yenin topraklarına doğudan ypg ve pkk tarafında taciz ediliyor NATO hiç bir şey yapmıyor aksine teröristleri kolluyor NATO kendi topraklarını savunamıyor önce kendini savunsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu