NATO'dan beklenen açıklama geldi!

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Kerç Boğazı çevresinde yaşanan gelişmelerin yakından izlendiğini söyleyerek, "İtidal ve gerginliği azaltma çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 26.11.2018 03:07 GÜNCELLEME 26.11.2018 03:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

NATO, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı civarındaki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek itidal çağrısında bulundu.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı civarındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ukraynalı yetkililerle de irtibat içindeyiz. İtidal ve gerginliği azaltma çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Lungescu, NATO'nun Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve karasuları içindeki seyrüsefer serbestisini güçlü bir şekilde desteklediğini anımsatarak, "Rusya'ya, uluslararası hukuk uyarınca Azak Denizi'ndeki Ukrayna limanlarına engelsiz erişim sağlaması çağrısını yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

AB'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

AB Komisyonu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Rusya'ya Azak  Denizi'ndeki Kerç Boğazı'ndaki geçiş serbestisini yeniden tesis etmesi çağrısında  bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

 

Taraflara itidal çağrısı yapılan açıklamada, Kerç Köprüsü'nün Rusya  tarafından Ukrayna'nın rızası dışında inşa edildiğine dikkat çekilerek köprünün  Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini de ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, AB'nin Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakını da tanımadığı  ve tanımayacağı kaydedildi.
 
Azak Denizi'nde Rus ve Ukrayna savaş gemilerinin karşı karşıya geldiği  belirtilmişti. Karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri  Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.
 
Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı  civarında, FSB'ye ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş  açıldığını ve iki kişinin yaralandığını duyurmuştu. Gemilerin Rus özel kuvvetler  tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

 

 

YORUMLAR 18
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ve sakın şimdi bu emperyalistlerin "Gelin Montröyü değiştirelim, daha çok savaş gemimiz Karadeniz'de dolaşssın" isteklerini kabul etmeyelim. Bir de Karadenizdeki sorunlara daha çok ortak olmayalım...!!??? Zira bu istekte bulunacak ülkeler bizim Irak ve Suriye'de altımızı oyan ülkelerdir !!
    Cevapla
  • Gurbetci Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu konuda soydaslarimizin haklarini korumamiz gerek. Kirimi unutmayalim
    Cevapla
  • SELCUKHAN DUMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca nato rusianın ağzınamı bakıyor
    Cevapla
  • NATO masalı 5 yıl önce Şikayet Et
    NATO artık bir Masaldır, Nato ya güvenen ayvayı yer NATO Abd nin kapı köpeğidir sadece Abd çıkarlarını korur...
    Cevapla
  • İlyas 5 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz ,taraflara itidal tavsiye ediyoruz. Bu Ukranyanın kendi meselesidir Natoyu ilgilendirmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!