Dünya diken üstünde! Jetler havalandı

Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren krizin ardından dünya adeta diken üstünde. Trump G-20 Zirvesi'nde Putin ile görüşmeyebilirim diyerek krizi değerlendirirken, Birleşik Krallık, ABD ve Fransa'ya ait çeşitli hava uçakları Kuzey Denizi'nde tatbikat yaparak Rusya'ya adeta gözdağı verdi.

GİRİŞ 28.11.2018 11:43 GÜNCELLEME 28.11.2018 17:44
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Operation Blank adı verilen tatbikat, aralarında F-15, F-35B Lightning II ve Rafale jetlerinin de bulunduğu Birleşik Krallık, ABD ve Fransa’ya ait 40’tan fazla savaş uçağıyla gerçekleştirildi.

 

 

FRANSA BU YIL İLK KEZ KATILDI

Tatbikatı ABD Hava Kuvvetleri’nin 48 Fighter Wing hava aracı yönetirken, şu ana kadar en fazla hava aracının katıldığı tatbikata Fransa Hava Kuvvetleri bu yıl ilk kez katıldı.

 

 

"BÜYÜK BİR DÖNÜM NOKTASI"

Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri Tuğamirali Jez Attridge, F-35 hava araçlarının tatbikata katılmasının "büyük bir dönüm noktası" olarak değerlendirirken, şöyle konuştu: "Gerekli olduğu durumda harekete geçebilmek için bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Bu harika bir sigorta poliçesi."

TRUMP: PUTİN İLE GÖRÜŞMEYEBİLİRİM

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin ardından Arjantin'deki G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Trump, Washington Post gazetesine verdiği özel mülakatta, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Kurulundan "tam rapor" beklediğini kaydetti. 

Rusya Devlet Başkanı Putin’le Arjantin’de görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin kararı bu rapor sonrasında vereceğine dikkati çeken Trump, "Bu rapora göre hareket edeceğim. Belki de bu toplantı gerçekleşmeyecek" dedi.

Trump, Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasına değinerek, "Gerginlikten hoşlanmıyorum. Böyle bir gerginliğin yaşanmasını hiç istemiyorum" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE İKİ ÜLKEYE İTİDAL ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilime ilişkin yapılan açıklamada itidal çağrısında bulunularak, "Azak Denizi ve Kerç Boğazı'nda yaşanmakta olan gelişmeleri ve artan gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. Karadeniz'e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı'ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Bölgesel barış ve istikrarı tehlikeye sokabilecek adımlardan kaçınılması, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi, ayrıca sağduyu ve itidal içinde hareket edilerek gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulunuyoruz" denilmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 38
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Unutulmasın Uçağımızı Suriyede düşürdüklerinde abd,nato,avrupa bizleri yalnız bıraktı,hatta patriotlarını çektiler,biz rus uçağını düşürdüğümüzde ise ortadan tamamen tüydüler ve biz Türkiye yüzünden Ruslar ile savaşamayız bu 3 üncü Dünya savaşı olur,ne haliniz varsa görün diyenler de yine onlardı.Nihayet olayın perde arkası iyice anlaşıldı ve iki ülkenin liderlerinin yüksek itidal ve aklı selimi olaya hakim oldu da şer güçlerin planları bozuldu, fakat oyunları hiç bitmedi, bitmezde.Dikkat ! Türkiye,Dikkat! Rusya.2019’a Dikkat!
    Cevapla
  • maho 5 yıl önce Şikayet Et
    s 400 ler indirir asagi bosuna havalanmayin
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin silah gucu dehset verici tabiri caizse inanin akillara zarar guluyorum cunku avrupanin tum askeri anlamdaki silah gucu inanin cok samimi ifade ediyorum rusyanin bir parmagi olamaz o yuzden dikkkat ederseniz putin avrupanin silah gucunu tiiye bile almiyor hatta bu konuyla alakali iki devlet olan amerika ve rusyanin silah gucunu iki yil boyunca iyice arastirdim sonucu soylim amerika rusyadan en az 20 yil geride buna inanin bakin rusya gercekten bu konuda cok sessiz tutum sergiler zaten putin deli bi adam onun suskunlugu sessizligi bence dikkate alinmali bunun en iyi ornegini ruslara ait savas ucagini dusurdugumuzde anladik kendisi once konuya hakim olur.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Batinin oyunlarina türkiye katilmamali müttefik rusya ile beraber hareket edilmeli benim görüsüm
    Cevapla
  • Deli bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa once halkina sahip ciksin insanlar bikmis durumda her seye zam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu! 3 isme tepki gösterdi