BM'den uyarı! Deyrizor'da siviller hedef oluyor

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Deyrizor'a düzenlenen saldırılarda sivillerin zarar gördüğünü belirterek, "Hastane ve sivil altyapıların hedef alınması kabul edilemez" dedi.

BM'den uyarı! Deyrizor'da siviller hedef oluyor
BM'den uyarı! Deyrizor'da siviller hedef oluyor
GİRİŞ 01.12.2018 09:26 GÜNCELLEME 01.12.2018 09:26

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Deyrizor'daki hava saldırılarında bir hastane ile el-Kaşma köyündeki bir hapishanenin vurulması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil ve mahkumun öldüğü ve yaralandığını belirtti.

Sözcü Dujarric, "Suriye'nin Deyrizor ilinden hava saldırılarının sivillere zarar verdiğine dair endişe verici haberler almaya devam ediyoruz. Hastanelerin ve sivil altyapıların hedef alınması kabul edilemez." ifadesini kullandı.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Deyrizor'un doğu kırsalında DEAŞ'ın işgalindeki Heccin ilçesiyle çevresindeki belde ve köylere saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

DEYRİZOR'DA SON DURUM

Terör örgütü YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle Fırat Nehri'nin doğusunda Deyrizor'un doğu ve batı kırsalındaki bölgeleri işgalini sürdürüyor.

ABD'nin havadan, Fransa'nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül'den bu yana DEAŞ'ı Deyrizor'dan tamamen çıkarmayı hedefliyor.

Terör örgütü YPG/PKK, 6 bin üyesinin katıldığı çatışmalar sonucu 27 Eylül'de Süse belde merkezini ele geçirmiş ancak kısa süre sonra çekilmek zorunda kalmıştı.

Çatışmalar kapsamında daha önce tamamen YPG/PKK'nın eline geçen Bagoz belde merkezinde ise iki örgütün işgali sürüyor.

Halihazırda DEAŞ'in elinde tuttuğu Heccin ilçe merkezi, Şiife ve Süse belde merkezleri ile Bu-Hesan ve Bu-Hatir köyleri saldırılara maruz kalıyor. Deyrizor'un batı kısmında ise Beşşar Esed rejimi güçleri mevcut.

Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28'i YPG/PKK'nın işgalinde. DEAŞ ise Suriye'de üç bölgede varlığını sürdürüyor. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 3'ü halen DEAŞ'ın işgali altında bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…