Kritk gelişme! Merkel Putin'i ikna etti

G20 Zirvesi için Arjantin’de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in baş başa yaptığı kahvaltıda Merkel’in Putin’i Kerç krizi için 4’lü Zirve yapmaya ikna ettiği öğrenildi.

Kritk gelişme! Merkel Putin'i ikna etti
Kritk gelişme! Merkel Putin'i ikna etti
GİRİŞ 01.12.2018 22:55 GÜNCELLEME 01.12.2018 22:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

G20 Zirvesi için Arjantin’de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in baş başa yaptığı kahvaltı da görüşülen konular kamuoyuyla paylaşıldı. İkilinin, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Kerç Boğazı Krizi ve Suriye’de kurulacak Anayasa Komisyonu hakkında konuştuğu öğrenildi.

 

 

ALMANYA, FRANSA, UKRAYNA VE RUSYA

Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert’in yaptığı açıklamada, Merkel’in Putin’i Kerç krizini görüşmek için Almanya, Fransa, Ukrayna ve Rusya arasında danışmanlar seviyesinde zirve yapılmasına ikna ettiği söylendi.

 

 

Açıklamada ayrıca, iki liderin İstanbul Zirvesi’nde Suriye konusunda alınan kararların uygulanması için daha fazla gayret sarf edilmesi konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna savaş gemileri, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Kerç Boğazı’na gitmiş, Rusya 3 gemiyi ele geçirerek mürettebatı gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR 12
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    putin turkiyede olcak masada dese ya almanlar ruslar cildirir
    Cevapla
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    çekirge bir zıplar iki zıplar, sonra savaş çıkar
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu masada demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan kendi masum sivil vatandaşlarına karşı orantısız güç kullanıp eziyet eden diktatör Fransa’nın ne işi var?
    Cevapla
  • Hiç 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan bu konuda yeterince bilgimiz yok malesef.
    Cevapla
  • Hiç 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan Almanya ve Fransa PESCO'nun temellerini atıyor. Yavaş yavaş sahneye çıkmaya başladılar. Rusya iade ederse NATO ve BM kararıyla değil PESCO temsilcilerinin kararıyla iade etmiş olacak ve bu da PESCO (Kurulması planlanan Avrupa Ordusu)'nun ilk sahneye çıkışı olacak diyebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi