ABD sözünü tutmadı! İnşaata başladı

ABD Münbiç konusunda Türkiye’ye verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Ağır aksak yürütülen yol haritası, Suriye kuzeyinde PKK’ya zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramadı. Washington anlaşmaya uymadığı gibi, teröristleri kollamak için sınırda kuracağı korsan gözlem noktalarının inşasına başladı.

ABD sözünü tutmadı! İnşaata başladı
ABD sözünü tutmadı! İnşaata başladı
GİRİŞ 02.12.2018 06:49 GÜNCELLEME 02.12.2018 06:52
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Fırat’ın batısında NATO ortağı Türkiye’ye verdiği sözleri tutmayan ABD, Fırat’ın doğusunda ise Türkiye’nin operasyon planlamalarına karşı hızla önlem alıyor. ABD, tek taraflı olarak kuracağını açıkladığı gözlem noktaları için çalışmaları başlattı. Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna operasyon yapmasını engelleyerek terörist ortağı PKK/PYD-YPG’yi korumayı amaçlayan Washington’un bu hamlesine Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) maddi katkı sağlıyor. Süratle devam eden gözlem noktaları inşa faaliyetlerinin tamamlanmasıyla birlikte ABD, Fırat’ın doğusunda Türkiye ile sınırdaş ülke konumuna gelecek. Sözde PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarını ‘gözleme ve önleme’ bahanesiyle sınırda üslenen Amerikan askerleri, sınır hattı boyunca teyakkuzunu artıran TSK’yı adım adım izleme imkanına kavuşacak. Pentagon, Fırat’ın doğusundaki bu adımları Ankara’ya rağmen atıyor.

 

 

AMERİKA MÜNBİÇ’TE PKK’YA ZAMAN KAZANDIRDI

Fırat’ın doğusunda hummalı çalışmalar yürüten ABD, Münbiç’te ise ipe un seriyor. Üç hafta süren müşterek eğitimlerin ardından kasım ayında başlayan ve ilk günlerde hızlı bir şekilde yürütülen ortak devriye faaliyetleri son günlerde iyice yavaşladı. Türkiye bu tablodan duyduğu rahatsızlığı her platformda üst düzeyde dile getirdi. Belli bir planlama içerisinde yürütüldüğü belirtilen müşterek çabalarda halen Münbiç merkeze yaklaşılamadı. Süreç uzatıldıkça da terörist örgüte hendek ve tuzaklama faaliyetleri için zaman kazandırıldı. ABD ve Suriye’deki yeni ortakları Suudi Arabistan ile BAE, PKK/PYD maşası yoluyla İsrail’in güvenliği ve ‘Büyük İsrail’ planı için müşterek hareket ediyorlar.

 

 

TÜRKİYE OPERASYON MESAJINDA KARARLIDIR

PKK’nın Münbiç’ten çıkarılması konusunda Türkiye ile anlaşma imzalayan ABD, mutabakatta yer alan sözlerin hiçbirine uymadı. Üzerinde uzlaşıldığı iddia edilen Münbiç Yol Haritası kapsamında müşterek devriyeler bile Türkiye’nin yoğun çabaları ağır aksak başlayabildi. Sözkonusu anlaşma, Fırat’ın doğusu için de ortak çabalara işaret ediyordu. Ancak ABD burada da sözünü tutmayarak, tek taraflı gözlem noktaları hamlesiyle Fırat’ın doğusunda yalnız hareket edeceğini ilan etti. Tüm bu gelişmeler Münbiç anlaşmasını neredeyse kadük hale getirdi. Tüm bunlara karşın Ankara, bölgedeki çabalarına kararlılıkla devam ediyor. Gerek Münbiç gerekse Fırat’ın doğusundaki faaliyetler 24 saat kesintisiz takip ediliyor. Devletin zirvesinde Fırat’ın doğusuna ilişkin olarak ‘bir gece ansızın’ ifadesiyle verilen harekât mesajlarında geri adımın sözkonusu olmadığı vurgulanıyor.

Fırat Kalkanı’na 3 koldan saldırı

Terör örgütü PKK, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden arındırılan bölgelerdeki askeri muhaliflerle 3 noktada çatıştı. Teröristlerin saldırlarını püskürten askeri muhaliflerden 3 kişi hayatını kaybetti. PKK/YPG’li teröristler önceki gece geç saatlerde Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekâtı bölgelerindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarıyla 3 noktada çatıştı. Kilis’in karşısındaki Azez ilçesinin güneyinde, muhaliflerin kontrolünde bulunan Kelcibrin köyü ve Bab’ın batısındaki Able bölgelerinde, sızma yapmak isteyen PKK’lılarla çatışma yaşandı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Able’de meydana gelen çatışmalarda muhaliflerden 3 kişi hayatını kaybederken, bölgeye sızmak isteyen terör örgütü üyelerinden de ölen ve yaralananlar oldu. Bunun yanı sıra ABD öncülüğünde, Münbiç ilçesinde varlığını sürdüren PKK, ilçenin kuzey batısında muhaliflerin kontrolündeki Hamran bölgesine de saldırı girişiminde bulundu ancak bu muhalifler tarafından geri püskürtüldü. Terör örgütü PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO tarafından özgürleştirilen sivillerin yoğun yaşadığı bölgelere saldırılar düzenleyerek bölge halkının huzurunu bozmaya çalışıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 50
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    O, bölge bir kaç füze ile dağılır
    Cevapla
  • KORKMAYIN, YAYNLAYN 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD.NİN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ, YARI YOLDA BIRAKIR, GÜVENİLMEZ. İPİ ÇÜRÜKTÜR. BiZ ATIMIZI SAĞLAM KAZIĞA BAĞLAMAYA DEVAM ETMELİYİZ. ONLARIN HİÇBİR DEDİĞİNE İNANMAMALI, ONLARA KESİNLİKLE GÜVENMEMELİYİZ !!!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim köyde "İpini koparıp komşu tarlaları basıp, çitleri dağıtan deli danaların sonu hep" ya bir kasap tarafından ya da köylülerin seferber olmasıyla yakalanıp kesilmesi ile sonuçlanmıştır. ABD de bu kesilen öküze çok benziyor !! Irakta kımyasal masalıyla gelip milyonlarca Iraklının ölümüne sebeb olmaları bile sebeblerden birisi...
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    1918 Wilson Prensiplerinden beri "LOZANDA İMZASI OLMAYAN ABD"nin fikri; "Osmanlıdan cıkartılamayan 2 devlet kaldı. Biri Büyük Kürdistan diğerı Büyük Ermenistan"dır. Ve ABD bu hayalinden asla vazgecmez..!!! israille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle vadedilmiş toprakları birleştirmeyi ""İŞİD'e ODAKLANALIM masalında" amaç edinen bir ABD var karşımızda..
    Cevapla
  • KAHRAMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Beklemeye gerek yok, kafalarına cuval geçirmeye de gerek yok. Hepsini temizleyelim, böyle müttefiklik olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu