İran füze fırlattı, dünya ayağa kalktı!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD yönetiminin "İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) yasağını ihlal eden orta menzilli balistik füze denemesi yaptığı" iddiasına tepki gösterdi.

İran füze fırlattı, dünya ayağa kalktı!
İran füze fırlattı, dünya ayağa kalktı!
GİRİŞ 02.12.2018 12:31 GÜNCELLEME 02.12.2018 12:31
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan yazılı açıklamasında Kasımi, İran'ın füze faaliyetlerinin "savunma amaçlı" olduğunu ve ülkenin ihtiyacına göre yapıldığını ifade etti.

 

 

Kasımi, İran'ın füze programı ve denemelerini yasaklayan BMGK kararnamesi bulunmadığını belirterek, ABD yönetiminin nükleer anlaşmadan tek taraflı çıkarak söz konusu kararnameyi çiğnediğini kaydetti.

ABD'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın çeşitli savaş başlıkları taşıma kapasitesine sahip orta menzilli bir füze denemesi yaptığını belirterek, "Bu füze, İran'ın, Avrupa'nın bir bölümünü ve Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip. Bu füze denemesi, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ediyor. İran'a, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle ilgili tüm eylemlerini derhal sona erdirmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • ADEM 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle konuştuklarına bakmayın hem vallahi hem billahi amerika da rusya da el altından irana destek veriyorlar çünkü biliyorlar ki iranın silahları füzeleri her zaman ümmet i muhammedin üstüne yağacak hatta oyununun ortaya çıkmaması için iranın bu şekil de açıklamalar yapmalarına izin veriyorlar
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu kararlar siyonist kafir iblis yahudilerı ve itleri kafir abd ingiltere rusya fransa gibilerini kapsamiyormu.ne biçim bir çelişki çok tuhaf.
    Cevapla
  • kılıc 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan ABD pisliği İsrail Deki Nükleerlere Sendeki Nüüklerlere Onca hiristiyan ülkedeki çindeki nükler Veya Hidrojen Bombalarına Niye sessizsiz İki yüzlü Aşşağlık ConiLER iranı bitirip İsrayili Bölgenin en güclü devleti Yapıp Türkiyeyi Bitirmeye Oynayacaksın Aklınca Allahın ve Bizim Ülkemizinde bir Planı var Acilen TAKTİK HİDROJEN BOMBASI YAPMALIYIZ Ve acilen FIRATIN Doğusuna 3 kılıç Operasyonu yapıp 3 Koldan girmeliyiz Gerekirse bir kaç yüz Amerikan Askeride Gebertmeliyiz Savaşsa savaş ABD etrafımızı sarıp bizi bitirmeden bu çemberden çıkmalıyız Ha bu gün Olduk Ha 6 yıl sonra En azından Güçlüyken Savaşacağımız zamanı seçelim Oda Tam bu gündür.
    Cevapla
  • kullawa 5 yıl önce Şikayet Et
    Tutuştu kefereler.
    Cevapla
  • Bulut Yiğit 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğuda herhangi bir yer derken lanet israilden bahsediyor. Bu korku bile yeter. Deccalin uşakları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık