Türkiye'ye övgü: Dünyaya örneksiniz

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, "Türkiye'nin son 13-14 yılda sağlık sistemini değiştirmesi çok önemli. Türkiye sağlıkta büyük ilerleme kaydetti. Bunu ben kendim çok iyi biliyorum" dedi.

Türkiye'ye övgü: Dünyaya örneksiniz
Türkiye'ye övgü: Dünyaya örneksiniz
GİRİŞ 04.12.2018 13:10 GÜNCELLEME 04.12.2018 13:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sağlık sisteminin dünyaya örnek olduğunu söyledi.

 

 

"Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü'' kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle Sağlık Bakanlığına başarı ödülü verdiklerini hatırlatan Adhanom, özellikle bakanlığın tütün genelgesindeki başarısının bu ödülün verilmesinde önemli faktör olduğunu belirtti. Adhanom, tütün ürünlerinin tüketilmesi hususunda Türkiye'nin "net olarak ciddi bir mücadele verdiğini" vurgulayarak, Sağlık Bakanlığının DSÖ'nün ödülünü açık ara hak ettiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin sağlık alanındaki reformlarına övgüde bulunan Adhanom, "Türkiye'nin son 13-14 yılda sağlık sistemini değiştirmesi çok önemli. Türkiye sağlıkta büyük ilerleme kaydetti. Bunu ben kendim çok iyi biliyorum. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ çok iyi iş başardı ve tüm dünya onu tanıyor" diye konuştu.

 

 

Adhanom, Akdağ'ın DSÖ'nün düzenlediği organizasyonlarda Türkiye'nin sağlık alanındaki atılımlarını verdiği konferanslarla diğer ülkeler ile paylaştığını ifade ederek, "Hatta pek çok bağımsız uzman bile Türkiye'nin son 13-14 yılda çok ciddi gelişme kaydettiğini teyit etti" dedi.

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, gelecek yıl Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacağını sözlerine ekledi.

ÖDÜL CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAKDİM EDİLMİŞTİ

Adhanom, ''Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü'' kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle Sağlık Bakanlığına verilen başarı ödülünü, ABD'nin New York kentinde 25 Eylül'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmişti.

Ödül için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde tören düzenlenmiş, törene, BM 73. Genel Kurulu görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde yer alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • SeLin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c dahada iyi olmayi nasip Eylesin hamd olsun bugunumuze.
    Cevapla
  • KOÇ58 5 yıl önce Şikayet Et
    % 30 faiz ile dünyaya gerçekten örneğiz
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    sen ülkene sahip cık yeter kocum..
    Cevapla
  • Bozoklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşey para ve maddemi kuzu?
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    begenmiyorsan seni bu ülkede zorla tutan yok.koç
    Cevapla
  • samsunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    bide bizim halkımız anlasa reisin kıymetini bilse
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet bilmese 16 yıldır tek başına iktidarı vermezdi.. cumhuriyet tarihinde yok.. demekki halk gerekeni yapmış hizmetin karşılığını vermiş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!