ABD Rusya'ya 60 gün süre verdi

ABD, Rusya'ya INF Anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiğini açıkladı.

GİRİŞ 04.12.2018 20:28 GÜNCELLEME 05.12.2018 08:54
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya’nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na (INF) geri dönmemesi durumunda ABD’nin 60 gün içerisinde yükümlülüklerini uygulamayı askıya alacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal etmesine ilişkin açıklama yaptı. Rusya’nın anlaşmaya yönelik ihlallerini ABD’nin ulusal güvenliğini zayıflattığını belirten Pompeo, "Rusya'nın çirkin eylemlerinin listesi uzun, Gürcistan, Ukrayna, Suriye, seçimlere müdahale, Skripal ve şimdi de Kerç Boğazı, bunlar sadece birkaçı” şeklinde konuştu.
Pompeo, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında mevkidaşlarıyla Rusya’nın ihlalleri konusunda fikir birliği sağladıklarını ifade ederek, Rusya’nın eylemlerinin yasadışı ve kabul edilemez olduğu konusunda fikir birliği olduğunun altını çizdi. Pompeo, Rusya’ya eylemlerinin kabul edilemez olduğunu gösteren toplu bir eylem planı hazırlandığını ifade etti.

ABD’nin Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiğine dair bulgular tespit ettiğini söyleyen Pompeo, “Rusya anlaşmaya geri dönmezse, ABD 60 gün içerisinde INF anlaşmasında doğan yükümlülüklerini uygulamayı askıya alacak. Rusya'nın anlaşmaya dönmek için 60 günü var” dedi.

 

 

YORUMLAR 37
  • Paşabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Dişleri dökülmüş canavar hala kendini eski günlerinde zannediyor. Sen kimsin tehdit ediyorsun ? 13 eyalette ordu kuruluşları tamamlandı, hızla ayrılıklar yaşanacak ve 50 paralık devletcikler halinde ölüp gideceksin.
    Cevapla
  • AliG 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de utanmadan adamların ihlalleri bunlar diye sayıyor. Bir de sizinkileri saysak buraya sığmaz herhalde.
    Cevapla
  • Eleştirmen 5 yıl önce Şikayet Et
    ihlal etme konusunda her konuda ABD önde gelir. Kendisi yapar kusur saymaz ama başka ülkeler yapınca tehdit olur. Birde pişkin pişkin tehdit ederler...
    Cevapla
  • hemmetw 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya sizin Afganistan,Ortadoğu ve diğer islam coğrafyalarında akıttığıniz kana ne demeli vampirler. Sizin Rusya dan farkınız ne ki, karşı çıķıyorsunuz?
    Cevapla
  • Uğurx1 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ediyorum da hep abd emir veriyor.ezme gücünü kullanıyor rusya hiç abd yede emri vaki söz söylemiyor.hep abd söylüyor yoksa rusya süpergüç değilmi?
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki Rusya süper güç değil ama güçsüz de sayılmaz.
    Cevapla
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Rusya abd icin it ürür kervan yürür stratesi yurutuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!