İsrail Lübnan’a giriyor! Operasyon başlattı

Lübnan’ı işgal planı yapan İsrail ön hazırlığa başladı. İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde “Hizbullah’a ait tüneller” bulunduğunu öne sürerek, bu tünellerden gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla Lübnan sınırında “Kuzey Kalkanı” adlı operasyon başlattı.

GİRİŞ 05.12.2018 07:42 GÜNCELLEME 05.12.2018 08:36
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Lübnan sınırındaki bazı alanlar, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin varlığını güçlendirdiği askeri bölge ilan edildi. 100 civarında İsrail tankı da Lübnan sınırına ulaştı. İsrail, Lübnan’ı saldırı durumunda bu tünellerden gelebilecek muhtemel saldırıların önüne geçilebilmeyi hedefliyor.

 

UCU AÇIK SENARYO

Açıklamada “günlerce” sürebileceği belirtilen operasyonun İsrail topraklarında sınırlı kalacağı dile getirilirken, “Sınır ötesi saldırılar için kazılan bu tüneller İsrail ordusu tarafından faaliyete geçmeden ve İsrailli sivillerin güvenliğine tehdit olmadan önce tespit edilmiştir.” cümlelerine yer verildi. İsrail ordusuna bağlı Kuzey Komutanlığının her türlü senaryoya açık olduğu dile getirildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Kasım’da yaptığı açıklamada ülkesinin “İran’ın Suriye ve Lübnan’da konuşlanmasını engellemeye kararlı olduğunu” belirtmişti. Lübnan’ın başkenti Beyrut ve güneydeki sınır olan kentleri İsrail’in hedefinde yer alıyor. İsrail, Eylül’de Hizbullah’ın Beyrut’taki füze tesislerinin fotoğraflarını yayınlamıştı.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 42
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Mehdiyete hazırlanıyor.
    Cevapla
  • İsimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya diken üstünde
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman lar birbirine düşmüş halde İran sahte kabadayılık yapıyor arapistan oda yemende üslümanları katlediyor mısır onların kuklası Filistin'de tam anlamlı birlik yok Libya ırak suriye parça parça olmuş diğer müslüman ülkeler yokluk içinde b.a.e Bahreyn fitne fesat içinde bir Türkiye var oda yanlız kardeşim dagınıgız beraber olmalıyız
    Cevapla
  • Tugay 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp nerdesin nedense israil olunca hic sezin cikmiyor
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ses ciksa kasetle indirirler
    Cevapla
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş geliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı