Rusya'dan önce ABD'ye sonra Ukrayna'ya sert cevap!

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Rusya'nın orta menzilli nükleer kuvvetler anlaşmasını ihlal ettiği iddiasının dayanağı olmadığını, ayrıca Kiev'in Donbass'a saldırı amaçlı birlikler gönderdiğini, Ukrayna ordusunun güç kullanmaya hazır olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi.

Rusya'dan önce ABD'ye sonra Ukrayna'ya sert cevap!
Rusya'dan önce ABD'ye sonra Ukrayna'ya sert cevap!
GİRİŞ 05.12.2018 11:17 GÜNCELLEME 05.12.2018 11:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya'ya INF Anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiğini açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'ye cevap verdi

 

 

Konu ile alakalı açıklama yapan Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Rusya'nın orta menzilli nükleer kuvvetler anlaşmasını ihlal ettiği iddiasının dayanağı olmadığını söyledi.

KARADENİZ'DE KRİZ

 

 

Zaharova, "Son günlerde Ukrayna ordusunun Donbass'ta güç kullanma ihtimali üzerine aktif şekilde hazırlanmaya başladığı yönünde aldığımız bilgiler giderek sıklaşıyor. Gürültüden bir perdenin arkasında, Rusya'nın saldırgan eylemleri olduğu iddialarıyla Kiev, uluslararası toplumun dikkatini Kerç boğazındaki provokasyona çekmeye çalışırken, bölgeye saldırı amaçlı birlikler gönderiliyor, bu birlikler daha sonra temas hattına yayılıyor" ifadelerini kullandı.

Zaharova, Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edilmesinin Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun Donbass'ta yeni bir provokasyon hazırlama niyetini saklamaya yönelik bir kılıf, kamuflaj olarak nitelendirdi.

UKRAYNA İLE RUSYA İSTANBUL'DA PATLAK VEREN DİĞER BİR KRİZ: ORTODOKS KİLİSE

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, bağımsız kilisenin ilk adımlarını atmak için 15 Aralık'ta kilise konulu bir toplantı düzenleneceğini duyurdu.

Poroşenko, Kasım ayı başında İstanbul'a gelerek, Fener Rum Patrikhanesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Ukrayna Kilisesi'nin Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılığına ilişkin bir anlaşmanın altına imza atmıştı.

İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nin, Ukraynalı Ortodoksların Rusya'dan ayrılarak bağımsız bir kilise kurmasına izin çıkması Rusya'nın tepkisini toplamıştı. Karardan sonra bir açıklama yapan Rus Ortodoks Kilisesi sözcüsü Alexander Volkov, "İstanbul kırmızı çizgiyi aştı" yorumunu yapmıştı.

YORUMLAR 1
  • Nefret abd 5 yıl önce Şikayet Et
    Akil var... Karadenize bomba mayin yerlestirip bd dinanmasi gecerken patlamasi gerek.. Motoru arizali deyip geberirler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak