Rusya'dan çok sert YPG/PKK açıklaması!

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD'nin Suriye'de Esed rejiminden bağımsız bir sözde Kürt devleti kurmaya çalıştığını belirterek, ABD'nin desteğini arkasına alan PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusundaki faaliyetlerini çok sert bir dille eleştirdi.

Rusya'dan çok sert YPG/PKK açıklaması!
Rusya'dan çok sert YPG/PKK açıklaması!
GİRİŞ 05.12.2018 12:48 GÜNCELLEME 05.12.2018 13:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD'nin Suriye'de Esed rejiminden bağımsız bir sözde Kürt devleti kurmaya çalıştığını kaydetti.

 

 

Yabancı ülkelerin askeri ataşelerine verdiği brifingde konuşan Gerasimov, terör örgütü PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusunda ABD'nin desteğiyle Araplara baskı kurarak bölgedeki durumu daha da zorlaştırdığını söyledi.

Gerasimov, "ABD'nin Suriyeli Kürtlerle işbirliği yaptığı, merkezi hükümetten bağımsız bir sözde devlet yapısı kurmaya çalıştığı Fırat'ın doğusundaki durum, giderek daha kötüye gidiyor. Halihazırda, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu adını verdikleri yapı için hükümet kuruyorlar. Silah ve askeri teçhizat tedarik ederek Kürtlerin ayrılıkçı eğilimlerini pekiştiren ABD, Kürtlerin Arap kabilelerine karşı zor kullanmasına da izin veriyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan YPG açıklama! ABD'ye sert tepki

Geçtiğimiz hafta sonu da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Fırat'ın doğusunda PKK/YPG'ye verdiği desteğin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "ABD burada devlet benzeri yapılar kurmaya çalışıyor" demişti. Lavrov, bu gelişmenin çok tehlikeli olduğunun altını çizerek, Türkiye, İran ve Irak için bu konunun çok önemli olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 12
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    sözde Kürt devleti abd kurmaya çalıştığını herkes biliyor. akabinde bu Kürt leri savunan ülke olmayacağı, tamamen İsrail Devleti'nin parçası olacağı biliniyor. her ne hikmetse chppk olayı böyle tabir etmiyorlar.turkiye neden kalkan oluşturdu sanıyorsunuz
    Cevapla
  • Eylül Karam 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşem yorum.Arkadaşa katılıyorum.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada abd de aynı kullanacak piyonu abd ye kaydı ondan boyle afrinde ypgpkkya silah ve eğitim verende bizzat kendileriydi hala bazı bölgelerde iletişim halindeler bu açıdan rusya samimi gelmiyor cenevre ve astanada kürtlerde temsil edilsin diyen bu noktada çalışan rusyaydi ne yazıkki hicbir devler dürüst değil diplomasi yalan sanatı olmuş
    Cevapla
  • Gerçekçi... 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada tek güvenilmiyecek devlet diye burada defalarca yazdım. Asıl cingaf abd nin savaş gemilerini karadenize sokması için türkiyenin takıncağı tavır sonrasında çıkacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kızkanıyor rusya eskiye bakın neyapı şimdi nediyor
    Cevapla
  • tc ilhan 5 yıl önce Şikayet Et
    ypg nin rusyada buro acmasina niye izin verdiniz diye sormazlarmi ozaman
    Cevapla
  • SORU 5 yıl önce Şikayet Et
    YPG'yi Rusya kullanmak istedi ama PENTEGON/CIA daha ağır bastı diyebilir miyiz? Veya Rusya da PKK=YPGyi kullanarak Ermenistan'dan başlayıp Doğu ve Güney Doğu Anadolu, ve Suriye üzerinden Akdeniz'e açılmak istemiş olabilir mi? Yarım bıraktığı Çeçenistan ve Doğu Gürcistan'ı işgal edip Ermenistan'a ulaşarak Kafkaslardan Akdeniz'e ulaşan hattı tamamlamış olur mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!