Türkiye'nin kararı sonrası BM harekete geçti!

Birleşmiş Milletler (BM) öldürülen gazeteci Kaşıkçı cinayetinde uluslararası bir soruşturma yürütülmesini istedi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın "korkunç şekilde öldürülmesinden" kimin sorumlu olduğunu belirlemek için uluslararası soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 05.12.2018 13:06 GÜNCELLEME 05.12.2018 17:02

İstanbul Başsavcılığı, Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

 

 

Bu kararın hemen ardından BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "korkunç şekilde öldürülmesinden" kimin sorumlu olduğunu belirlemek için uluslararası soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

Tuvaletlerin bile izlendiği rezalet kamp!

DOĞU TÜRKİSTANLILARA YAPILAN ZULÜM

Bachelet açıklamalarının devamında, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde (Doğu Türkistan) Çin'in "eğitim kampı" olarak adlandırdığı ve Müslümanların tutulduğu yerlere, bölgeden gelen "endişe verici raporlar" doğrultusunda giriş yollarının aradığını söyledi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı