Han: ABD bizimle ilk kez hemfikir

Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan'da çözümün askeri yollarla sağlanamayacağını belirterek "ABD yönetimi, Afganistan konusunda Pakistan Adalet Hareketi (PTI) olarak 15 yıldır söylediklerimizle ilk kez hemfikir" dedi.

Han: ABD bizimle ilk kez hemfikir
Han: ABD bizimle ilk kez hemfikir
GİRİŞ 06.12.2018 12:43 GÜNCELLEME 06.12.2018 12:43

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Han, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın ziyaretine değinerek "Halilzad, ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Afganistan'daki barış sürecini görüşmek için gönderildi" diye konuştu.

Partisinin 15 yıldır Afganistan'da çözüm için askeri değil siyasi yolların kullanılmasını savunduğunu hatırlatan Han, "ABD yönetimi, Afganistan konusunda PTI olarak 15 yıldır söylediklerimizle ilk kez hemfikir. ABD, Afganistan'da barış için yardımımızı istiyor. Ancak ben bir şey yapmaktan öte çözümün bir parçası olmamız gerektiğine inanıyorum. Afganistan'da diyalog yoluyla çözüm için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın Yemen'deki iç savaşın sona ermesine yönelik arabuluculuk faaliyetlerine ilişkin de konuşan Han, "Başkası için savaşmaktansa arabulucu olma şansını elde etmemiz çok önemli. Bu nedenle hem Suudi Arabistan hem de İran dışişleri bakanlarıyla görüştüm. İnanıyorum ki Yemen'deki savaşa bir son vereceğiz" dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış