Fransız bakan: Ekonomimizi batırıyorlar

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, "Sarı Yelekliler" tarafından başlatılan ve ülkeyi dünya gündemine çıkaran protestoların, ekonomiyi çok ciddi şekilde yavaşlattığını ve zarar verdiğini söyledi. Bakan 17 Kasım'dan bu yana sadece dükkanların zararının 1,1 milyar Euro olduğunu açıkladı.

Fransız bakan: Ekonomimizi batırıyorlar
Fransız bakan: Ekonomimizi batırıyorlar
GİRİŞ 09.12.2018 16:37 GÜNCELLEME 09.12.2018 16:37
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği habere göre, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, "Sarı Yelekliler" tarafından başlatılan ve ülkeyi dünya gündemine çıkaran protestoların, ekonomiyi çok ciddi şekilde yavaşlattığını ve zarar verdiğini söyledi.

Bakan 17 Kasım'dan bu yana sadece dükkanların zararının 1,1 milyar Euro olduğunu açıkladı.

FRANSA'DA AĞIR BİLANÇO

Fransa İçişleri Bakanlığı dün gerçekleştirilen protestolarda 1723 kişinin gözaltına alındığını duyururken, bakanlık bunların 503'ünün serbest bırakıldığını, eylemcilerden 1220’sinin hala gözaltında tutulduğunu açıkladı.

 

 

Dün gerçekleştirilen protestolara 136 bin kişinin katıldığı açıklandı.

ÜLKE YAKIP YIKILDI

Champs-Elysees Caddesi'nde toplanana eylemciler, "Macron istifa" sloganları atmış, polisle zaman zaman gergin anlar yaşamıştı.

Göstericiler, öğle saatlerinde güvenlik görevlilerinin itidal çağrılarına rağmen civardaki caddelere girerek ara sokaklarda polise taş ve şişe fırlatmış, çok sayıda aracı ateşe vermişti.

Polisle sarı yeleklilerin zaman zaman gergin anlar yaşadığı caddelere tansiyonun yükselmesiyle takviye zırhlı polis araçları sevk edilmişti.

Republique ve Opera gibi farklı noktalarda da eylem yapan göstericiler, birçok mağazayı yağmalamış ve çevreye zarar vermişti.

Ülkenin birçok kentindeki gösteriler nedeniyle çok sayıda cadde trafiğe kapatılmıştı. Protestolar nedeniyle Paris'te hayat durmuştu.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 31
  • Vn... 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd parmağı var siz uyuyun fransızlar
    Cevapla
  • ASİLBEY_06_ÇUBUK 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günleriniz ey BATI .Türkiyede gezi olayları ve 15 Temmuz darbesi sırasında sevinerek,körükleyerek el ovuşturuyordunuz. Sömürü düzeniyle elde ettiğiniz zenginliği,halkınızın alışılagelmiş lüks yaşamının düşmesi ve ayaklanmasıyla kaybedeceksiniz.
    Cevapla
  • Korhan 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olun!!!
    Cevapla
  • çağdaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi ülkesine böyle zarar vermek akıllı insanlar işi değil. zararı yine halk çekecek.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok endise verici.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı