ABD'nin tüm itirazlarına rağmen kabul edildi!

ABD ve bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin itirazına rağmen Birleşmiş Milletrler (BM) Göç Anlaşması onaylandı. Anlaşmaya 164 ülke evet oyu verdi. Anlaşmanın herhangi bir yasal bağlayıcılığı bulunmuyor.

ABD'nin tüm itirazlarına rağmen kabul edildi!
ABD'nin tüm itirazlarına rağmen kabul edildi!
GİRİŞ 10.12.2018 13:00 GÜNCELLEME 10.12.2018 13:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fas'ın Marakeş şehrinde bir araya gelen Birleşmiş Milletler'e (BM) üye ülkelerin çoğunluğu Göç Anlaşması'nı kabul etti. ABD ve bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin (Macaristan, Avusturya ve Avustralya) bu anlaşmaya karşı oldukları biliniyordu.

Yapılan oylamada ise, ABD, Avusturya, Macaristan, Polonya, Estonya, Bulgaristan, Çekya, İsrail, Avustralya, Dominik Cumhuriyeti ve Şili anlaşmayı imzalamayan ülkeler arasında yer aldı.

YASAL BAĞLAYICILIĞI YOK

 

 

Yasal olarak bağlayıcılığı bulunmayan anlaşma, devletlerin egemenlik alanlarına müdahil olmadan, göç konusuna ilişkin uluslararası sorumluluğu paylaşmayı hedefliyor.

Göçün insanlık tarihinin değişmeyen ana unsurlarından biri olarak değerlendiren anlaşma, yasal yaptırımlardan ziyade, uluslararası alanda göç konusuna ilişkin siyasi talebin oluşmasını amaçlıyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 2
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ortadoğudan ve Afrika ülkelerinden batıya avrupa ve amerikaya göçenleri konuşuyoruz ve görüyoruz.... Peki Amerikadan, İngiltereden ve hatta avrupadan Ortadoğuya ve afrikaya silah ve askerleriyle göç eden abd li avrupalı savaş ve sömürge siyaseti güden göçmen güçleri neden konuşmuyoruz... Engellenmesi gereken (göçmenlerini yurdundan vatanından eden) savaş terör ve sömürge siyaseti güden emperyalist göçmen güçler engellenmelidir......
    Cevapla
  • Avustralyali Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya ne zaman AB uyesi oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi