ABD Deyrizor'da camiden sonra hastane vurdu

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'nin Deyrizor iline bağlı Heccin ilçesinde bir hastaneyi vurduklarını açıkladı.

ABD Deyrizor'da camiden sonra hastane vurdu
ABD Deyrizor'da camiden sonra hastane vurdu
GİRİŞ 10.12.2018 23:09 GÜNCELLEME 10.12.2018 23:09

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, "DEAŞ güçleri 9 Aralık'ta  Koalisyon ortaklarına saldırmak için Heccin Hastanesini kullandı. Bu faaliyetleri  ile DEAŞ hastaneyi Cenevre Sözleşmesi kapsamında korunan bir tesisi aksine bir  amaçla kullanarak hastanenin, silahlı çatışma kanunlarınca sağlanan korunma  statüsünü kaybetmesine neden oldu." ifadesine yer verildi.

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)  Sözcüsü Albay Rob Manning, "Hastanelerin kullanılması kabul edilemez ve bu DEAŞ  tarafından kullanılan standart bir taktiktir." dedi.

Manning, hastanedeki sivil kayıplarına ilişkin bilgi vermedi.

AA muhabirinin hastenenin vurulmasına neden olan acil bir tehdit söz  konusu olup olmadığına yönelik sorusuna Manning, hastaneden ateş açıldığı  yanıtını vermekle yetindi.

Manning, DEAŞ'ın ateş açtığı silahların ağır silahlar olup olmadığına  ilişkin soruları da yanıtsız bıraktı.

DEYRİZOR'DA CAMİ DE VURULMUŞTU

ABD öncülüğündeki koalisyon, ekim ayında Deyrizor ilinde birçok camiyi  hedef aldı ve saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklar koalisyonun 22 Ekim'de Heccin ilçesinde vurduğu Zeviye  Camisinde 7 sivil hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Albay Manning caminin hedef alındığını açıklamıştı ancak sivil  kayıplarına ilişkin herhangi bir bilgi vermemişti.

Kaynaklar, koalisyon güçlerinin ayrıca, DEAŞ ve YPG/PKK'nın çatıştığı  Heccin'de 21 Ekim'de de bir Kur'an kursuna hava saldırısında bulunduğunu, burada  da 6 sivilin öldüğünü belirtmişti.

DEAŞ karşıtı koalisyon uçakları 19 Ekim'de ise cuma namazı sırasında  Osman bin Affan Camisi'ne düzenlediği saldırıda 16 sivil hayatını kaybetmişti.

Aynı beldede bir önceki gün de Ammar Bin Yaser Camisi'ne yapılan  saldırıda da 2'si çocuk, 30 sivil ölmüştü.

Koalisyon cami saldırılarında DEAŞ'ı hedef aldığını savunuyor.

Diğer taraftan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, geçen hafta  Heccin ilçesinde düzenlediği hava ve kara saldırılarında 25 sivil öldüğü  bildirilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!