Bombayı patlattı! Nükleer bombardıman uçakları...

Rusya, gerçekleştirilecek ortak tatbikat kapsamında Venezuela'ya, nükleer bomba atma kapasitesine sahip iki savaş uçağı gönderdi. Tatbikat, ABD yaptırımları altında zor günler geçiren ülkeye destek vermek amacıyla gerçekleştiriliyor.

GİRİŞ 11.12.2018 13:10 GÜNCELLEME 11.12.2018 13:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya, gerçekleştirilecek ortak tatbikat kapsamında Venezuela'ya, nükleer bomba atma kapasitesine sahip iki savaş uçağı gönderdi. Tatbikat, ABD yaptırımları altında zor günler geçiren ülkeye destek vermek amacıyla gerçekleştiriliyor. Rusya bu çerçevede hiper enflasyonla boğuşan Venezuela'ya 6 milyar dolarlık yatırım yapma sözü de vermişti.

 

 

"Blackjack" olarak anılan Tu-160 tipi bombardıman uçakları, 10 bin kilometrelik yolculuğun ardından başkent Caracas'taki Simon Bolivar uluslararası havalimanına indi.

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'deki operasyonlarda da kullanılan bu uçakların An-124 tipi askeri kargo uçağı ile Il-62 tipi bir yolcu uçağını da içeren filonun parçası olduğunu duyurdu.

 

 

"AMACIMIZ PROVOKASYON DEĞİL"

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Rus uçaklarının amacının "provokasyon" olmadığını belirterek "Biz savaş değil, barış peşindeyiz" dedi.

Rusya'nın Caracas Büyükelçisi Vladimir Zaemskiy, savaş uçaklarının sevkinin, 2005'te eski Devlet Başkanı Hugo Chavez döneminde başlatılan askeri işbirliğinin güçlenmesinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

BU GELİŞMEYE ABD SERT ÇIKTI, RUSYA CEVAP VERDİ

Rusya'nın bu hamlesi sonrası ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Rusya yönetimi dünyanın öteki ucundaki Venezuela'ya iki bombardıman uçağı gönderdi. Rusya ve Venezuela halkı ortadaki durumu olduğu gibi görmelidir; iki yozlaşmış yönetim halkları acı çekerken, kamu fonlarını boş yere harcıyor ve özgürlük haklarını ezip geçiyor" değerlendirmesinde bulunurken Kremlin'den cevap gecikmedi.

Kremlin, bu açıklamayı "diplomasi dışı, uygunsuz ve yanlış" olarak değerlendirdi. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 15
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd de sokakta milyonlarca insanı ne yapacaklar abd kendini görmeye görmeye şaft dağıttı haberi yok
    Cevapla
  • Boyabat 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd de karnını doyurmak icin okula giden çocuklar var önce kendi halkına baksın abd...
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd de bazı eyaletlerde karnını doyurmak icin okula giden çocuklar var önce kendi halkına baksın abd....
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin putin iki ucak yetersiz 52 tane lazim Venezuela ya
    Cevapla
  • Bu daha baslangiç 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd yıkılma sürecine girdi. Müslüman Türk devleti artık çok hizlı , hiç kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde hızla yükselecek ve tüm dünyaya hakim olacak. Kün fe yâkûn. O çok hızlı hareket edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti