F-35'lerle ilgili ürküten iddia!

F-35'i düşman radarında "görünmez" kılan bir kaplamaya sahip, ancak beklenenden daha hızlı bir şekilde aşınıyor. Ayrıca F-35 Lightning II savaş uçaklarının bir dizi eksiklikler nedeniyle nihai muharebe testleri için uygun bulunmadığı belirtildi.

GİRİŞ 12.12.2018 16:35 GÜNCELLEME 12.12.2018 16:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Uçağın üreticisi Lockheed Martin ise kaplamanın hızlı aşınmasına ilişkin kusurları kabul etti. Ayrıca F-35 Lightning II savaş uçaklarının bir dizi eksiklikler nedeniyle nihai muharebe testleri için uygun bulunmadığı belirtildi.

 

 

Washington merkezli National Interest dergisinin ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) test direktörüne dayandırdığı haberine göre Pentagon, F-35'lerde tespit edilen silah komuta sistemindeki sorunlar nedeniyle bu uçakları teste kabul etmedi.

Haberde uçakların "havadan havaya" standart füzeleri kullanamadığı ve mühimmatların belirlenen hedeften farklı yöne gittiği belirtilirken, "F-35 üreticileri, arızalı yazılımı en kısa zamanda yenilemeyi planladıklarını kaydetti. Ancak elimizdeki veriler, üreticilerin aynı açıklamayı birkaç yıl önce de yaptığını gösteriyor" dendi.

 

 

1990'ların sonunda ABD, Kanada, İngiltere, İsrail, Türkiye, İtalya, Japonya, Güney Kore ve Avustralya tarafından başlatılan Müşterek Saldırı Uçağı projesi kapsamında ilk F-35 uçuşu 2006'da gerçekleştirilmişti. Denemelerde yaşanan sorunlar, gecikmeler ve aşırı harcamalar nedeniyle ABD Kongresi üyeleri tarafından eleştirilen F-35 programı, ABD ile Türkiye arasındaki krizde de önemli maddelerden birine dönüşmüştü.

KAYNAK: C4 DEFENCE
YORUMLAR 7
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Samimi diyorum, bu ucak 5 para etmez. Ben demiyorum, F16'nin bas muhendisi diyor. Evet F16'yi yazip cizen bas muhendis diyor, acin youtube'de izleyin. TFX gelene kadar Putin'den ucak almamiz daha mantikli olur, Bence.
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz ortak olacağımıza ve bu sürede, f35 leri s400 lere peşkeş çektikleri sürede hepsi abd nin bize zaman kaybettirmesidir. Yıllardan beri yaptıkları taktik. Bu uçak anlaşması ile ülkeleri kendine bağlayıp çeşitli nedenlerle oyalamak ve kendi teknolojisini hizlidan üretmek diğer ülkelerden öne geçmek
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    F16 larda aslinda cok iyi bir ucal degildi ucan tabut diyorlardi somdi f35 lerde ayni sikinti yilan hikayesine dondi zaten abd nin mallari onceden beri kalitesizdir 2 Dünya Savaşı'nda Amerikan Sherman tankları Alman tankları karşısında Kevgir e dönüyordu ta ki Rus Rus tankları ile karşılaşana kadar müttefikler Almanlar karşısında tank muharebelerinde başarılı olamadı kısaca Amerikan silahları sadece propaganda kalite yok
    Cevapla
  • Rauf 5 yıl önce Şikayet Et
    Para problem.
    Cevapla
  • Kthy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçaklar bizim elimizde patlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...