Yunanistan: Türkiye bizi Meriç'ten geçirtmez

Türkiye'nin son dönemde enerji koridorunda yaşadığı problemler nedeniyle bir iyi bir kötü olduğu Yunanistan, TSK'nın zırhlı birliklerinin ezici gücünü hayranlıkla takip ediyor.

GİRİŞ 12.12.2018 17:55 GÜNCELLEME 13.12.2018 09:00
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın PRO News gazetesinde Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türkiye raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda Yunan ordusunun olası bir savaş durumunda Türkiye'ye karşı nasıl bir hezimete uğrayacağı ele alındı.

 

 

ZIRHLI BİRLİKLERDEN EZİCİ BAŞARI

Yunan Kara Kuvvetleri'nin raporunda yer alan temel madde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı zırhlı birliklerinin ezici bir üstünlük ile Yunan ordusuna karşı üstün gelmesi unsuru oldu.

 

 

Gerek teknolojik olarak gerek donanımsal açıdan Leopard tanklarının başarısının ele alındığı yazıda, Yunan anti tank ve zırh delici füzelerinin bir işe yarayamayacağı, zira son modernizasyonlar ile tankların oldukça sağlam bir yapı kazandığına değinildi.

MERİÇ'İ GÖREMEZLER

Yunan Kara Kuvvetleri komutanlığının raporundaki en dikkat çekici detay ise Türklerin ezici bir üstünlük ile savaşın galibi olacağı kısmı oldu. Bu kısımda Yunan ordusu için Meriç civarından pek çok Türk zırhlısının aktif koruma sistemleri sayesinde sıkıntısız galip geleceğini, antitank füzelerinin %70-80 oranında başarısız olacağını vurgulandı.

Haberde Türk zırhlı birliklerinin başarısı hakkında Suriye'de Afrin'deki faaliyetler örneklenirken Leopard ve M 60T tanklarının sağlamlığına dikkat çekti.

YORUMLAR 86
  • muro 5 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi bir topluluk bunlar ya .. olm ne yiyip içiyorsunuz sabah kalkıp bizle savaşmayı düşünüyorlar akşam yatarken bizle savaşmayı düşünüyorlar .. olum bak git diyelim napalım ..
    Cevapla
  • dersimli 5 yıl önce Şikayet Et
    dünkü topraklarımızdaki çömez kukla devletçik. sen kendi kategorindeki devletçiklerle rekabet et. Türkiye bir dünya devidir. ve yakın bir zamanda 1 numara olaacaktır
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel insan Rahmetli S. Zaim Hoca Kanal7'de pazar sohbetlerininden birinde Anglo sakson siyaseti ve kıbrıs meselisini 1-2 saat anlatmıştı... Orada enteresan şeylerden bahsediyordu youtobe bulunursa dinlebilir.. Kıbrısta İngilizlerin ekndileri üzerine çevrili okları nasıl devre dışı bırakma ayak oyunlarını analatıyordu. Kıbrısta bugun hala varlar ve kimse soramıyor. 1881 de girdiler yıl 2018 hala kıbrıstalar... Yunan ile bizi kapıştırıp Doğu akdeniz ve Egede petrol ve doğalgaz yataklarına İngiliz ve ABD çökecekler...
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz türkerin biraz dikkatli olmasi gerektigini düşünüyorum! Ingiltere,almanya,fransa gavur olmasinin,yanisira birde akraba yakinligi gibi,bagliliklarin gözardi edilmmelidir,yunan a,para ve silah yardimi yapar,türke bir kuruş vermez,eee...
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarih sahnesinde yolları Türklerle kesiştikten sonra ne zaman askeri anlamda başarılı olmuşlar? Aklıma fili yutmak için dilini çıkarıp "sadece denedim" diyen kurbağa geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler