Erdoğan sinyali verdi! ABD'den açıklama geldi

Erdoğan’ın operasyon işareti vermesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı, "Suriye'nin kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve kabul edilemez olarak addederiz" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 13.12.2018 07:09 GÜNCELLEME 13.12.2018 09:38
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson bölgedeki güvenlik kaygılarına yönelik tek çözümün ABD ile Türkiye arasındaki koordinasyon ve karşılıklı dayanışma olduğunu ifade etti.

 

 

Robertson, iki ülke arasındaki koordinasyon, iş birliği ve dayanışma için Türkiye ile yakın çalışmaya ve Suriye Üst Düzey Çalışma Grubunun çalışmalarına bağlı olduklarını kaydetti.

"ORTAK MENFAATLERİN ALTINI OYACAKTIR"

 

 

Sınır bölgelerinde güvenliğin diyalogla sürdürülebilir olduğunu belirten Robertson, "Koordinasyonsuz asker operasyonlar ortak menfaatlerin altını oyacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili açıklamaları hakkında Binbaşı Robertson şunları kaydetti:

Suriye'nin kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve bu tür adımları kabul edilemez addederiz.

"TÜRKİYE'NİN SINIR GÜVENLİĞİNE TAMAMEN BAĞLIYIZ"

Türkiye'nin onlarca yıldır önemli bir NATO müttefiki ve DEAŞ ile mücadele küresel koalisyonunun kilit bir ortağı olduğuna dikkat çeken sözcü, "Birbirimizin güvenliğinden sorumluyuz ve Türkiye'nin sınır güvenliğine tamamen bağlıyız." ifadelerine yer verdi.

Robertson, DEAŞ ile mücadelenin devam ettiğine dikkat çekerek "Koalisyon kuvvetleri şu anda Orta Fırat Vadisinde DEAŞ'a karşı çatışmanın ortasında olan Suriye Demokratik Güçleri ile yakından çalışıyor." dedi.

Sözcü, "Bu kritik aşamada DEAŞ'ın o bölgede nefes almasına izin veremeyiz ve vermeyeceğiz. Yoksa koalisyon ortaklarımızla elde ettiğimiz kazanımlarımızı tehlikeye atacağız ve DEAŞ'ın tekrar ortaya çıkma riskine izin vermiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı açıklama ABD Dışişleri Bakanlığından tarafından da yapıldı.

"HEDEFİMİZ ASLA AMERİKAN ASKERLERİ DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayi Zirvesi'nde şunları kaydetmişti:

"Bizim ne Amerikan yönetimine ne de Suriye'deki Amerikan askerlerine yönelik bir husumetimiz bugüne kadar olmadı. Her şeye rağmen Amerika'yı, doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın gelecekteki daha büyük iş birliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. Bu anlayışla Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Bunun da altını özellikle çiziyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 125
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    80milyon hazırız reis. Pyd ve abd nin paralı itleride hazırsa başlasın cenk. Gazamız Allah yolundadır. Mübarek olsun
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ Büğün yarin başkasi 40 sene PKK başka yerde yine deyişdirir siniz Alişmişlar vaz ğeçmez ABD Zaten öyle ayakta duruyor. Para kimin tabide Arablarin...
    Cevapla
  • vatan sever 5 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun amerika
    Cevapla
  • Kepir 18 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD laf kalabalığı yapma topunuz gelin yeter artık terör besleyicilik benim düsmanimi eğitip bana silah doğrulttur sonra müttefikiz de hadi ordan alçak azdan az çoktan cok gider gelin lan gelin alayiniz gelin
    Cevapla
  • ozkayalar 5 yıl önce Şikayet Et
    benim sınırımda ne işin var?terörüstle işbirligi yapan abd de olsa terör devletidir.pkk,pyd ye savaş açmışız.onların yanında ne işin var.abd.yoksa sende terörüstmisin? pyd ile kolkolasın.ona silah veriyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün