Avrupa'nın son durumu bu: Bana ne istediğini söyle

AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, birlikten ayrılma sürecinde olan İngiltere hakkında net konuştu. Juncker, "İngilizler bize ne istediğini söylesin" dedi. Juncker, İngilizlerin psikolojisini anlamanın zor olduğunu söyledi.

Avrupa'nın son durumu bu: Bana ne istediğini söyle
Avrupa'nın son durumu bu: Bana ne istediğini söyle
GİRİŞ 14.12.2018 11:34 GÜNCELLEME 14.12.2018 11:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile AB Konsey Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Juncker, İngiltere'nin bir kaç hafta içerisinde Brexit sürecine ilişkin beklentilerini net biçimde AB'ye bildirmesi gerektiğini belirterek, "İngiliz dostlarımız, bize ne istediğimizi sormak yerine, gelecekteki ilişkilere dair ne istediklerini söylemeli. Bunu açıklığa kavuşturmalarını bekliyorum" diye konuştu.

İngiliz parlamenterlerin psikolojisini anlamak zor

 

 

AB'nin ayrılık sürecinde kendi üzerine düşen hazırlık çalışmalarını yaptığını vurgulayan Juncker, "AB Komisyonu, 19 Aralık'ta İngiltere'nin birlikten anlaşmasız ayrılığı durumunda Brüksel'in hazırlıklarına ilişkin bilgileri paylaşacak" ifadelerini kullandı.

Juncker, İngiliz Parlamentosu'nda yapılması planlanan Brexit Anlaşması oylamasına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta bazen kendi psikolojisini bile anlamakta zorluk çektiğini kaydederek, "Ancak, İngiliz parlamenterlerin psikolojisini anlamak daha da zor" yorumunu yaptı.

Avrupa kapıları kapattı: Yeniden müzakere yok

Avrupa Birliği (AB), İngiltere'nin birlikten ayrılmasını düzenleyen Brexit anlaşmasının yeniden müzakereye açık olmadığını bildirdi.

AB Liderler Zirvesi ardından yayımlanan Brexit'e ilişkin sonuç bildirgesinde, üye devletlerin daha önce kabul edilen 585 sayfalık "ayrılık anlaşması"nın arkasında durduğu ve belgenin onaylanma sürecinin devam edeceği belirtildi.

Bildirgede, söz konusu anlaşmanın "yeniden müzakereye açık olmadığı"na dikkat çekilerek, "AB Konseyi, İngiltere ile gelecekte mümkün olan en üst seviyede iş birliği yapma arzusunu yineler. AB üyeleri, ayrılık anlaşmasının imzalanmasının hemen ardından hazırılıklara başlamaya hazırdır. Böylece, İngiltere'nin birlikten ayrılmasının ardından müzakerelere en kısa sürede başlanması güvence altına alınacaktır" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Luksor 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam hiç ayık gezmiyorki.Sarhoş hıyar
    Cevapla
  • vatandaß 5 yıl önce Şikayet Et
    ve artık Avrupa hasta adamdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi