Beklenmedik teklif: Ver cesedi, al esirlerini

Yemen'de Husilerin Yüksek Devrim Konseyi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarının talep etmesi veya rıza göstermesi durumunda esir takası kapsamında Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'nın cesedini isteyeceklerini açıkladı.

Beklenmedik teklif: Ver cesedi, al esirlerini
Beklenmedik teklif: Ver cesedi, al esirlerini
GİRİŞ 14.12.2018 13:31 GÜNCELLEME 14.12.2018 13:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Husi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çocukları bizden talep etmesi veya rıza göstermesi durumunda esir takası kapsamında Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'nın cesedini isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Konuyla ilgili ülkelerden esir takası yapılmadan kendilerine bilgi vermelerini isteyen Husi, ellerinde Suudi Arabistanlı esirler bulunduğuna işaret etti. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin operasyonlarına dikkati çeken Husi, "Konu insanidir. Halk, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve onların Yemen'deki müttefiklerinin düzenlediği saldırıların yanı sıra işledikleri uluslararası ve insan hakları ihlalleri nedeniyle çok kötü günler yaşadı" değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'te dün sona eren görüşmelerde taraflar arasında 16 bin esire ilişkin listeler karşılıklı teslim alındı. Uluslararası Kızılhaç Komisyonu aracılığıyla 20 Ocak'ta esir takası işleminin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Haci 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemendeki ac cocuklar iran ve sudilerin eceli olur umarim
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Eli kanlı, dili kanlı siyonist Yahudilerin amca çocuğu VEHHABİ'lerin İslâm ve Ümmet diye bir dertleri olur mu? Bunlar için devlet adamlığı idraki lazım ki onuda BEDEVÎ VEHHABİLERDE GÖRMEK, çölde serap görmek gibidir. Ümmet diye bir inançları/dertleri de yok zaten, siyonist ve evanjelist sever bedevi lavrens'ler de.. Öyle olmasa, Türkiye'nin beka ve varlığına karşı kirli hesap içinde olanların masraflarını karşılar mı?
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Selman katil ?
    Cevapla
  • Ferman 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemen de yoksuluk üst siralara tirmanirken bu sözde müslüman suudili selman aylesi bomba yagdiriyor
    Cevapla
  • ADANALI HASAN 5 yıl önce Şikayet Et
    iki ülkede müslüman arabulucu hristiyan. bu ne perhiz ne lahana turşusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum