Bir ülkeden daha skandal karar!

Avustralya, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını duyurdu. Avustralya Başbakanı Kudüs'ün doğusunu Filistin'in başkenti olarak ancak iki devletli barış anlaşmasına varılmasının ardından tanıyacaklarını sözlerine ekledi.

Bir ülkeden daha skandal karar!
Bir ülkeden daha skandal karar!
GİRİŞ 15.12.2018 10:07 GÜNCELLEME 15.12.2018 10:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Avustralya Başkanı Scott Morrison, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiklerini açıkladı.

 

 

Morrison yaptığı açıklamada, "Avustralya, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmiştir. Elçiliğimizi Batı Kudüs'e taşımak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Elçilik binası için uygun bir mekan arandığını belirten Morrison, bu sebepten ötürü elçiliğin taşınma işleminin yakın zamanda planlanmadığı aktardı.

Avustralya Başbakanı Kudüs'ün doğusunu Filistin'in başkenti olarak ancak iki devletli barış anlaşmasına varılmasının ardından tanıyacaklarını sözlerine ekledi.

ABD'NİN SKANDAL KUDÜS KARARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya vaatlerinden birisi olan Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını 6 Aralık 2017'de almış ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmişti.

Bu kararın ardından Guatemala ve Paraguay, büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayı kararlaştırmış ancak Paraguay'da hükümet değişince bu karardan geri adım atılmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 16
  • TR - Delüler 5 yıl önce Şikayet Et
    Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını duyuran Avustralya = ingiltere
    Cevapla
  • yörükoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kendi sonuna kendileri hazırlıyorlar aptallar.
    Cevapla
  • Yusuf avci 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sabirsislaniyoruz nukleer felaketle karsilasacaksiniz.Cenenneme guzel odun olacaksiniz.Az kaldi Kafire kinim hic bitmeyecek.Devletimi horlayarak uyuma hastaligindan bir kurtarabilsek.Gerisi gelecek Allahin izniyle.Tumunuz ya teslim olacaksiniz.Yada hepinizi oldurecegiz.Belki bende sehit dusecegim.Ama bu dunyayi size birakmayacagiz.Kine kin. Olume. Olum...
    Cevapla
  • Strateji Uzmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi burda durun. Avustralya esasen, fiili durumu teyid etmiş. Yeni bir karar almamış. Şu anda Türkiye dahil, tüm dünyanın görüşme yaptığı İsrail kurum ve kuruluşları, hükümet binaları, Parlamento, Cumhurbaşkanlığı herşey Batı Kudüs'de. Bunu biliyor muydunuz? Avustralya esasen, Doğu Kudüs-Batı Küdüs diye resmi çizgisini çizmiş, ABD gibi yapmamış. Burda problem nerde? Suudi Arabistan'da. Bu yalaka krallık, korkudan İsrail'le hangi angajmanlarda olduğunu açıklayamıyor, 3. taraflar üzerinden iş tutuyor; bu İsraili tabiatiyla cesaretlendiriyor. Hedefin Suudi rejimi olması lazım, İsrail değil!.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    açıklamaların hep aynı cümlelerle yapılması ilginç, "sabırsızlanıyoruz". gidin bakın oraya. hepiniz orda gömüleceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!