ABD'den olay çıkartacak hamle!

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Üyesi Muhammed, IKBY'de eğitim alan Suriyeli Peşmerge komutanları ile terör örgütü YPG/PKK'lıların dün ABD’nin himayesinde gizli bir toplantı yaptığını iddia etti.

GİRİŞ 17.12.2018 17:40 GÜNCELLEME 17.12.2018 18:06
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Üyesi Müslim Muhammed, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) eğitim alan Suriyeli Peşmerge komutanları ile terör örgütü YPG/PKK'lıların dün ABD’nin himayesinde Suriye'nin kuzeyinde gizli bir toplantı yaptığını ileri sürdü.

 

 

AA muhabirine konuşan Muhammed, "Roj (Suriyeli) Peşmergeleri komutanları ile PYD'liler, dün ABD'nin himayesinde Suriye'nin kuzeyinde gizli bir toplantı yaptı. Toplantıda Irak'taki Roj Peşmergelerinin Suriye'nin kuzeyine dönüş meselesi ele alındı" dedi.

Muhammed, ABD'li yetkililerin görüşmede Suriyeli Peşmergelerin ülkelerine döneceğini, PYD'nin hiçbir şekilde buna engel olmaması gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.

 

 

"ABD'nin yönetiminde Suriye Peşmergeleri ve PYD toplandı" 

Müslim Muhammed'in bu iddiası, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde "ABD'nin yönetiminde Suriye Peşmergeleri ve PYD toplandı" başlığıyla verildi.

"Türkiye'nin operasyonuna karşı yapıldı"

KDP'ye yakınlığıyla bilinen Basnews haber sitesine dün konuşan bir kaynak da ABD'nin terör örgütü YPG/PKK yerine Suriye'de Fırat'ın doğusundaki bölgelere Suriyeli Peşmergeleri sevk etmeyi planladığını öne sürmüştü.

İsmi açıklanmayan kaynak, ABD'nin Türkiye'nin ciddi tepkileri ve operasyon başlatacağı çağrısı üzerine böyle bir plana başvurduğunu belirterek, IKBY'de eğitim alan binlerce Suriyeli Peşmerge'nin Washington yönetiminin desteğiyle Suriye topraklarına geçeceğini ifade etmişti.

DEAŞ'a karşı savaşan 8 bin Suriyeli Peşmerge

Irak'ın Erbil ve Duhok kentindeki askeri kamplarda 2012 yılından bu yana eğitim gören Suriyeli Peşmergelerin sayısının yaklaşık 8 bin civarında olduğu biliniyor.

Suriyeli Peşmergeler, o tarihten bu yana terör örgütü PYD/PKK engel olduğu için Suriye'ye dönemiyor.

Suriye'de PYD/PKK tarafından KDP'ye yakın olmaları gerekçe gösterilerek ülkelerine sokulmayan Suriyeli Peşmergeler, DEAŞ saldırılarının başlamasıyla birlikte Musul vilayetiyle Irak-Suriye sınırı üzerindeki operasyonlara katılıyordu.

Söz konusu Peşmergeler, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) bünyesindeki Suriye Kürt Ulusal Konseyinin (ENKS) silahlı gücü olarak da biliniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Abdulhamit Han 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar butun capulcularla karsimiza dikilecekler ama, Rabbim bizimle ya yeter Elhamdulillah,
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu peşmerge işine itiraz etsin onlarıda temizlerim desin
    Cevapla
  • Turan ŞENGÜL 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani abd sen türkiyenin müttefikiydin Türkiyenin kaygılarını anlıyordun hayır hayır sen terörist başı ortadoğunun vampirisin büyük şeytan abd ortadoğudan defol
    Cevapla
  • bitlisli 5 yıl önce Şikayet Et
    onların planı varsa cenabı allah'ın da plani var yüce allah plânlarını baslarina yıksın ulkemizide muzaffer etsin inşallah âmin
    Cevapla
  • önkonyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    toptan temizlik iyi olur. parça parça uğraşmayız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır