Özeleştiri yaptı: Halkı dinlemedik ve hata yaptık

Fransa Başbakanı Édouard Philippe Fransa’daki sarı yelekliler protestolarına yanlış müdahalelerde bulunduklarını söyleyerek; ‘hatalar yaptık’ diye konuştu.

GİRİŞ 18.12.2018 12:01 GÜNCELLEME 18.12.2018 14:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa’da yayınlanan Les Echoes gazetesine konuşan Başbakan Philippe, protestolara hatalı bir şekilde müdahale ettiğini belirterek, hükümet ile protestocular arasında bir diyalog kurulmasının gerekli olduğunu kaydetti.

 

 

Philippe, "Hatalar yaptık. Fransız halkını yeteri kadar dinlemedik. Onların bu ülkenin dönüşmesini istedikleri konusunda tatmin oldum. Onlara sabırsızlıklarını paylaştığımı söylüyorum. Onlarla daha da iç içe olarak ülkeyi iyileştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Macron hükümeti beşinci haftasına giren ülke genelindeki protestolara karşı yaklaşımını değiştirmişti.

 

 

Geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, asgari ücret kazanan protestoculara ayda ekstra 100 Euro ödenmesi gibi tekliflerde bulunmuştu.

Fransa'da 17 Kasım’dan bu yana, binlerce Fransız, akaryakıt zamları ve hayat pahalılığını protesto ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da iki super güç devlet var. Biri gizli dünya yahudi devleti. Ikincisi büyük britanya birleşik krallık devleti. Bu iki devleti tanımayan dünyayı asla tanımamış. Bunların 1.maddesi gizlilik. 2. Maddesi insanları köle görmek 3. Para için herşey yapılır. Buda karanlık dönem olsa gerek. Bundan sonra yeniden huzur saadet(parti değil) dönemi yakın inşaAllah.
    Cevapla
  • orhan şentürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Macronun yerine işte bu adam gelecek bu açıklamanın sebebi bu yakında abd bunu cilalamaya başlar.
    Cevapla
  • sereflikochisar*06* 5 yıl önce Şikayet Et
    hepsi senaryo bunlar buyuk bankalar (rotchild...) oyunu kavga ediyolar. milleti somurduler millet coplukten yigecek ariyorlar durum vahim...
    Cevapla
  • KAYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala anlamadınızmı ? halkı değil , abd yi dinlemediğiniz için cezalandırıldınız. siz avrupa en küçüğünüzden en büyüğünüze ingiltereye kadar abd nin üşağısınız , neden hiçbiriniz tarihini kökünü bilmez halkınızın kendi değerleri kültürleri neden kayboldu ? ahmak avrupa , başı kumda avrupa 100 yıldır medeniyetinizi unutturdular. artık devlet kuramaz toplu yaşayamassınız sizi karma avrupa izim toplumu yaptılar .Bİ KAÇINIZ HARİÇ YOK OLACAKSINIZ. abd ye karşı savaşmassanız tabi, sizin büyük düşmanınız abd kafanıza sokmassanız , onlar öyle, böyle sokacak !!!!!
    Cevapla
  • orhan şentürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız da ABD zaten 78 yıl önce sokmuş sokacagını Avrupanın iliklerine kadar geçirmiş emperyalizmi siyonizmi Arap vede Avrupa vede Afrika bütün bu ülkelerdeki yöneticiler Amerikan inegi sadece otlamak vede süt vermekten başka bir şansları yok aksi takdirde Kovboy gelir inekleri hizaya sokar işte ABD nin gözündeki dünya bu.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca Fransaya gittim. Aynen buzdolabı gibi bir ülke düşünün. Çok soğuk bir hava var. Sadece para çıkar mantığı yani sömürge sistemi hakim. Afrikanın bu hale gelmesinde en büyük zulüm payı belkide Fransanın. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak