YPG'lilerle Esed arasında gizli toplantı

Terör örgütü PKK/YPG'lilerin Kamışlı'daki hareketliliği sürüyor. Nusaybin'den görülen Kamışlı'da teröristler çukur kazılması için tırlarla iş makinesi taşıyor. Ayrıca, Esed’e bağlı rejim güçleri ile PKK/YPG’liler arasında sınırların rejim güçleri tarafından korunması için bir toplantı yapıldığı ileri sürüldü.

YPG'lilerle Esed arasında gizli toplantı
YPG'lilerle Esed arasında gizli toplantı
GİRİŞ 23.12.2018 08:32 GÜNCELLEME 23.12.2018 08:36

Öardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde hareketlilik sürüyor.Bir bölümü PKK/YPG terör örgütünün yönetiminde bulunan Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde çukurlar kazılması için zaman zaman tırlarla iş makinesi taşındığı görüldü. Gün boyu PKK/YPG’lilerin Kamışlı çevre yolundaki hareketliliği sürerken, bir tır üzerinde konteynır tipi kulübe taşındığı gözlendi.

ESED VE YPG ARASINDA TOPLANTI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kamışlı ilçesinde Esed’e bağlı rejim güçleri ile PKK/YPG’liler arasında sınırların rejim güçleri tarafından korunması için bir toplantı yapıldığı ileri sürüldü. Yapılan toplantıda YPG’lilerin sınırı Esed güçlerine teslim etmeyi kabul ettiği ancak rejim güçleri tüm kentin kontrolünü istediği için henüz bir anlaşma yapılamadığı iddia edildi.

Kamışlı yerel medyasında yer alan haberlere göre ise kent merkezinde bir haftadır içme suyu sorunu yaşandığı bildirildi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı