Tunus'ta gazeteci kendini yaktı! Çatışma yaşandı

Tunus’ta ekonomik sıkıntılar çeken bir gazeteci kendisini yaktı. Gazeteci hayatını kaybederken yaşanan olayı protesto etmek için sokağa çıkan vatandaşlar ve güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.

Tunus'ta gazeteci kendini yaktı! Çatışma yaşandı
Tunus'ta gazeteci kendini yaktı! Çatışma yaşandı
GİRİŞ 25.12.2018 10:52 GÜNCELLEME 25.12.2018 10:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tunus'un batısındaki El-Kasrin kentinde Yerel Telvza Tv kanalında çalışan Abelrazak Zurki isimli gazeteci ekonomik sıkıntılarından dolayı El-Şuhada meydanında üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

 

 

Etraftakilerin müdahalesiyle hemen hastaneye kaldırılan ağır yaralı gazeteci, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Zurki’nin kendisini yakarak gerçekleştirdiği eylem sonrası bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Gazetecinin kendisini yakma noktasına getirdiği ekonomik sıkıntıları protesto eden vatandaşlar güvenlik güçleri ile çatıştı. 

 

 

YASEMİN DEVRİMİ'Nİ HATIRLATTI

Tunus’ta 17 Aralık 2010'da üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadığı gerekçesiyle seyyar satıcılık yapan Muhammed Buazizi de, polisler seyyar tezgahına el koymasından sonra kendisini yakarak can vermişti.

Yaşanan olay 23 yıllık Zeynel Abidin Bin Ali iktidarını deviren ve ‘Yasemin Devrimi’ olarak bilinen geniş çaplı halk protestolarına yol açmıştı. Tunus’ta yaşanan bu olay daha sonra pek çok Arap ülkesine yayılmış ve ‘Arap Baharı’ hareketinin de başlangıcı sayılmıştı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi Tunus. bir kere daha karıştır arap dünyasını. ancak bu kez gerçek kuklalar gitsin, hakiki liderler gelsin...
    Cevapla
  • 46 cmyz 5 yıl önce Şikayet Et
    Tunus’u kaşımaya başlayacaklar gibi.dişli duran ayakta kalır.Abd,İsrail,İngiltere ve Onun işbirlikçileri sudi ve bae dünyada karmaşa çıkarmaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • Al Sana 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine aynı senaryo başladı. arap baharı böyle başladı sonra ortadoğu ateş yeri oldu!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz