Korkutan iddia: İsrail büyük savaşa hazırlanıyor

Rus gazetesi Nezavisimaya Gazeta, ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle İsrail'in Suriye'de kapsamlı bir savaşa hazırlandığını iddia etti.

Korkutan iddia: İsrail büyük savaşa hazırlanıyor
Korkutan iddia: İsrail büyük savaşa hazırlanıyor
GİRİŞ 27.12.2018 12:42 GÜNCELLEME 27.12.2018 12:43
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Rusya’da yayımlanan Nezavisimaya Gazeta, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından İsrail'in bölgede kapsamlı bir savaşa hazırlandığını iddia etti. Gazete, bu gelişmeyle, ABD'nin Amerikan askerlerini Suriye'den çekmesiyle İsrail'in İran'a karşı tek başına ordusuyla kalmasına zorlandığını yazdı.

 

 

Rus gazetesi, İsrail'in eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın, "ABD'nin Suriye'den çekilmesi kuzeyde, Lübnan ya da Suriye'de, geniş çaplı bir çatışmanın olma ihtimalini artırıyor" ifadelerine yer verdi.

Rus gazetesi ayrıca, Rus askeri uzmanı Yuri Liamin'in ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını İran'ın "açık çek" olarak yorumlamaması gerektiği sözlerini de aktardı.

 

 

Middle East Monitor haber sitesinin de yer verdiği yazıda, Liamin şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin şimdi Suriye Kürtlerine karşı askeri bir operasyon yapmakla tehdit ettiğini unutmamalıyız. Bu operasyon Suriye'nin kuzeyinde önemli alanda bir Türk denetimine yol açabilir. Böylesi bir gelişme Suriye yetkilileri ve onların İranlı müttefikleri tarafından ihtimal memnuniyetle karşılanmayacaktır."

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 82
  • talha 5 yıl önce Şikayet Et
    sıra size de gelecek bekleyin
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ilemi savaşacak iyi olur yahudi gebertilir
    Cevapla
  • İbrahim 41 5 yıl önce Şikayet Et
    İran ABD ve İsrail ile atarlı giderliler ama el altından iş görüyorlar. Bu üçlü kendi aralarında bir numaralı müttefik. Siz hiç İran'ın kefere bir devlet ile savaştığını gördünüz mü. ABD, Rusya, İsrail vs. Osmanlı bile bu İran'dan neler çekti zamanında. Keferelerin ne olduğu belli ama bu İran çok tehlikelidir.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    iran 15.yy a kadar sünni devletler (Emevi, Abbasi, Selçuklu, gazneli vs.) tarafından yönetilmiştir. 15.yy sonrası şii Türk devleti (Safevi) olarak yönetilmiştir. İran'ın 15.yy sonrası kimlerle savaştığını yazar mısınız? Hangi devletlere savaş ilan etmiş bu devletlerin hangileri müslüman ve hangileri gayrı müslim? Osmanlı ile tek savaşı olmuş ve sonrasında 4 asırdan fazladır savaşmamış. Osmanlı neler çekmiş açıklar mısınız?
    Cevapla
  • hasan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi israil bizsiz nefes alamazzzzzz demedi demeyin... aninda aliruk orayu daaaa.))
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye: Rusya ,Türkiye, iran ve israil arasında paylaşılacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?