İsrail'e sert yaptı: Paranızı veriyoruz zaten

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararına eleştirilerin yükseldiği İsrail'e "Size her yıl milyarlarca dolar veriyoruz, çok iyi olacaksınız" diye seslendi.

GİRİŞ 27.12.2018 17:43 GÜNCELLEME 28.12.2018 08:39
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Trump, Suriye'den hızla tümüyle çekilme kararının İsrail'de yarattığı memnuniyetsizliğin dışa vurması üzerine "Daha ne istiyorsunuz" şeklinde yorumlanabilecek sözler sarf etti.

 

Irak'taki ABD askerlerine Noel ziyaretinden dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin İsrail'i nasıl etkileyeceği sorusu üzerine, her yıl İsrail'e güvenlik yardımı olarak 4.5 milyar dolar verdiklerini, dolayısıyla İsrail'in çok iyi olması gerektiğini dile getirdi.

"BİBİ'YE DEDİM Kİ"

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya atıfla "Bibi ile konuştum. Bibi'ye dedim ki, biliyorsun, biz İsrail'e her yıl 4.5 milyar dolar veriyoruz" diye söze girip "Onlar da kendilerini savunmak konusunda çok iyi iş çıkarıyor" diye ekleyen Trump, şu ifadeleri kullandı: "Daha önceki ABD Başkanları Büyükelçiliği Kudüs'e taşımayı vaat ettiler, ama gerçekleştirmediler. Bunu yapan benim. Yapmayı ben kendim istedim. Durum bundan ibaret."

"4.5 MİLYAR DOLARDAN BİLE FAZLASINI VERİYORUZ"

"İsrail'e çok iyi bakacağız. İsrail iyi olacak. İsrail'e yılda 4.5 milyar dolar veriyoruz. Ve eğer hesaplara bakacak olursanız, açıkçası onlara bundan çok daha fazla para veriyoruz. Onlar da kendileri için çok iyi iş çıkarıyorlar."

'KAFANIZI KULLANIN'

14 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesinde Suriye'den tamamen çekilme kararı alan ve bu kararını 19 Aralık'ta açıklayan Trump, gelen tepkilere Irak'tan "Bence pek çok kişi benim düşünce biçimime gelecek. Artık kafamızı kullanma zamanı" yanıtını gönderdi. Trump, gerek olursa Suriye'ye Irak'taki Amerikan askerleriyle müdahale edebileceklerini belirtti.

4.5 MİLYAR DOLAR NEREDEN ÇIKTI?

Bugüne dek ABD'nin başka ülkelere verdiği paralar, tanıdığı ekonomik ayrıcalıklardan rahatsızlığını her fırsatta dile getirmiş Trump'ın "İsrail'e veriyoruz" diye tüm dünyaya ilan ettiği 4.5 milyar doları nasıl hesapladığı meçhul.

OBAMA DÖNEMİ ANLAŞMASINA GÖRE 3.8 MİLYAR DOLAR

Trump'ın selefi Barack Obama döneminde ABD'nin İsrail'e füze savunma programlarının finansmanı dahil olmak üzere 10 yılda 38 milyar dolar vermesi mutabakatına varılmıştı. Bu savunma yardımı paketi kapsamda Washington her yıl Tel Aviv'e 3.8 milyar dolar aktarıyor.

YORUMLAR 35
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlara para İsrail’e para Çin’e para Kore’ye para Venezuela para bize de para için gelecek . Bu adam Amerika zenginleşirse tüm problemler çözülür sanıyor . İlahi adalet tüm planları boşa çıkaracak
    Cevapla
  • Reisin adamı 5 yıl önce Şikayet Et
    Doymaz o domuz heriflerin ne gözü ne karnı. Dünyaya soyup soğana çevirdiler hala doymadı.Kana doymadılar,gözyaşına doymadılar,zulme doymadılar ; paraya mı doyarlar..
    Cevapla
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi itiraf. Bu kadar açık ifadeleri kaydedip saklayın. Evlatlarınıza gösterin.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    yani ısraile benim köpeğimsin diyor
    Cevapla
  • mkc 5 yıl önce Şikayet Et
    İnternete israil markası yazdığınızda karşınıza bizim sürekli kullandığımız ürünler gelecek. Neden acaba? Bunları hayatından çıkarmak için bişeyler yaptın mı?Herkes boşverdiği için bu haldeyiz zaten.Bu markalar kendi devletlerine sürekli bağışta bulunuyorlar bunu bilmiyormusunuz? Alıyorsanız o zaman ağlamayacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...