Çok büyük tehlike! Ve kaçtılar

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusunda bir hasta nakil merkezinde ebola testi sonuçları beklenen 21 kişinin kaçtığı bildirildi.

Çok büyük tehlike! Ve kaçtılar
Çok büyük tehlike! Ve kaçtılar
GİRİŞ 28.12.2018 05:59 GÜNCELLEME 28.12.2018 06:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yerel basındaki haberlere göre, ebola salgınının görüldüğü Beni  eyaletinde seçimlerin Mart 2019'a ertelenmesini protesto eden gösteriler hasta  nakil merkezine saldırdı.

 

 

Göstericilerin merkeze zarar vermesi üzerine merkezde bulunan ve ebola  testi sonuçlarını bekleyen 24 ebola şüphelisinden durumu ağır olan 3'ü ebola  tedavi merkezine gönderildi. Diğer 21 kişi olaylar sırasında hastaneden kaçtı.

Salgın İzleme Direktörlüğü Müdürü Doktor Aaron Aruna, test sonuçları  beklenen 21 kişinin ebola hastalığının tüm belirtilerini gösterdiklerini ancak  emin olmak için test sonuçlarını beklediklerini söyledi.

 

 

Ebola şüphelilerinin toplum için tehlike oluşturduğunu ifade eden  Aruna, hastaları arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Ülkenin doğusunda, temmuz ayı sonunda Beni eyaletinde patlak verip  Ituri eyaletine yayılan ebola salgınında şu ana kadar 309 kişi yaşamını yitirdi.  Verilere göre ebola virüsünden kaynaklandığı kesinleşmeyen 48 kanamalı ateşten  ölüm vakası daha bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Ebola çabuk öldürdüğü için salgın olma ihtimali düşük. Eğer yavaş öldüren bir hastalık piyasaya düşerse vay halimize. Allah korusun
    Cevapla
  • Bilinmeyen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse bu hastalıklar ya Afrika dan yada güney Amerika dan çıkıyor. Garipleri kobay olarak kullanıyorlar....
    Cevapla
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Zombiler geliyor hazırlık yapmaya başlayın :]
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda bu virüsü bütün dünyaya yayacaklar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar