Türkiye'den Rusya'ya hava sahası çıkarması!

Türkiye'nin operasyona başlaması artık an meselesi... Yarın Rusya'ya gidecek olan Türk heyeti, Ruslarla Suriye hava sahasının operasyonlarda Türkiye'ye açılmasını masaya yatıracak. İki ülke Afrin operasyonu öncesi pazarlık masasına oturmuş ve Rusya'nın "onay" vermesiyle ertesi sabah Türkiye harekata başlamıştı.

Türkiye'den Rusya'ya hava sahası çıkarması!
Türkiye'den Rusya'ya hava sahası çıkarması!
GİRİŞ 28.12.2018 11:45 GÜNCELLEME 28.12.2018 11:45
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye Fırat'ın doğusunda operasyon kararlılığı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "Suriye'de bulunma nedeniniz olan DAEŞ bitti, neden hala buradasınız" sorusu Suriye'nin geleceğini değiştirdi. Kurmaylarının Erdoğan'ı doğrulaması sonrası Trump, ani bir kararla Suriye'den çekilme karar aldı.

 

 

Bu karar ile tüm dünya şoka girmişken, sahipsiz kalan örgüt kendisini koruyup kollayacak yeni bir ülke arayışına girmişti.

ABD'nin şok kararı sonrası bir açıklama yapan Erdoğan "bir süreliğine beklemeye geçtik" demişti.

 

 

YİNE BİR RUSYA ZİYARETİ SONRASI AFRİN OPERASYONU BAŞLAMIŞTI

Ancak bu beklemenin uzun sürmeyeceği aşikar. İlk operasyonun ise Münbiç'e yapılması bekleniyor. Zira Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde, Türkiye'den bir heyetin Rusya'ya gideceğini ve ardından kendisinin Putin ile yüz yüze görüşme yapacağını açıkladı. Yarın Rusya'ya uçması beklenen Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer alıyor. Türkiye'nin çantasındaki en önemli konu ise, öncelikle Münbiç'te daha sonra ise Fırat'ın doğusunda Suriye hava sahasının Türkiye'ye açılıp açılmayacağı... ABD'nin çekilmesiyle hava sahası rejime, dolayısıyla Moskova yönetiminin kontrolüne geçmiş olacak. Suriye hava sahasının açılması Türkiye'nin YPG ve 330 km uzaklıktaki DAEŞ'e sınır ötesinde nokta harekatlar yapılması bakımından hayati önem taşıyor.

Türkiye ile Rusya Afrin operasyonu öncesinde de hava sahasını görüşmüş ve Rusların olumlu tavrı sonrası ertesi sabah Türkiye harekata başlamıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 24
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Arslanım benim
    Cevapla
  • Polat 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok gec kaliniyor opération baslasin simdi
    Cevapla
  • Gayri 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabırla bekliyoruz
    Cevapla
  • alandelon 5 yıl önce Şikayet Et
    her görüşme öncesi butür hamleler olur zaten. herkes masada elini güçlendirmek istiyor. bu gece türkiye cerablusa harekat başlatabilir görüşme öncesi niyet mektubu baabında yani
    Cevapla
  • Analist 5 yıl önce Şikayet Et
    yaklaşım siviller uzerinden olmalıdır. Sivillere zararı veren her kimse o topraklarda yok edilmelidir. adı rejim olur ypg olur farketmez. Rus ve Turk birlikler yaşanılır topraklar oluşturdugunu savunmalidir.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hava sahasını açmazsa amerikayi Türkiye nasıl suriyeden silmişse rusyayida siler ne rejim ne pkk pyd ne hizbullah ne iran nede başka herhangi bir güç Türkten ve Turkiyeden güçlü değildir olamaz Rusya iyi düşünmeli kararını ona gore vermeli yoksa kısa zamanda suriyeden silinir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde